Kütahya'da, 1995 yılından bu yana 871 hektar alanın, özel ağaçlandırma izinleri kapsamında ağaçlandırıldığı bildirildi.
Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Müdürlükçe ilk özel ağaçlandırma izninin 1995 yılında verildiğini, o tarihten bu yana izinlerin verilmesine devam edildiği belirtildi.
1995-2008 yılları arasındaki 14 yıllık dönemde 393 hektar alanda 8 adet özel ağaçlandırma izni verildiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
''İlçe ve köylere kadar gidip seminerler veren bu konuda muhtarları ve köy halkını bilgilendiren Orman Bölge Müdürlüğü, yaptığı yoğun çalışmaların meyvesini almaya başladı. 2009-2010 yıllarında 422 hektar alanda 39 adet, bu yıl şimdiye kadar 57 hektar alanda 4 adet özel ağaçlandırma izni verilmiştir. Bugüne kadar Bölge Müdürlüğümüzde toplam 51 adet izne karşılık 871 hektar alan özel ağaçlandırmaya konu edilmiştir. Verilen bu izinlerden 15'i 296 hektar alanda belediyeler adına, 3'ü 79 hektar alanda muhtarlıklar adına, 29'u 253 hektar alanda şahıslar adına, 4'ü ise 244 hektar alanda özel şirketler adına izne konu edilmiştir. Özel ağaçlandırmalar için bozuk orman alanları tahsis edilebildiği gibi, Hazine arazileri ile özel şahıs arazileri de özel ağaçlandırmaya konu edilebilmektedir. Son yıllarda özel ağaçlandırma izinlerinde artış söz konusu olup, bunda Orman Bölge Müdürlüğünün tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları çok etkili olmuştur. Özel ağaçlandırmalarda, projesinde belirtilmek kaydı ile genel olarak çam, sedir, göknar, ladin, meşe, akasya, akçaağaç, karaağaç, sofora, ıhlamur, kayın, gürgen, galadiçya gibi asli orman ürünü veren ağaç ve ağaçcık türleri ile ceviz, kestane, Antep fıstığı, menengiç, sakız ağacı, harnup, kuşburnu, defne, alıç, ahlat, mahlep, jojoba gibi odun dışı orman ürünü veren ağaç ve ağaçcık türleri kullanılmaktadır. Özel ağaçlandırma sahalarında daha çok çam, akasya, ceviz ve badem türleri tercih edilmektedir.''