Kütahyada karla mücadele toplantısı

Kütahyada karla mücadele toplantısı -Vali Çiftçi başkanlığındaki toplantıda, karla mücadele için alınacak önlemler belirlendi
KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi başkanlığında yapılan karla mücadele konulu toplantıda, kış mevsiminde alınacak önlemler belirlendi.
     Valilikte, Vali Yardımcısı Mustafa Haluk Saygı, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu ve ilgili daire müdürleriyle sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, kış döneminde yolların açık tutulabilmesi ve ulaşımda aksama olmaması için bazı kararlar alındı.
     Toplantıda alınan kararlar, şöyle belirtildi:
     Şehir içi kar mücadelesi Kütahya Belediyesince yapılacak olup, Kütahya Belediyesi yetişemediği yerlerde Valilikten yardım talebinde bulunacaktır. Minibüs ve halk otobüslerinin sürücüleri, yoğun kar yağışı ve buzlanma esnasında zincir takmaları için bağlı bulundukları meslek odalarınca uyarılacak, iş makinesi ve kamyon kullanan operatör ve şoförlerin özellikle kış mevsiminde yıllık izinli olmamaları için izin planlaması yapılacak, zorunlu izin aldıklarında ise adres ve telefon numaraları mutlaka alınacaktır. Simav, Yeniköy ve Pazarlar belediyelerinde bulunan greyderler bölgede mevcut olası kar mücadelesinde çalışmalara katılacak, il merkezinde şehir içi kar mücadelesine öncelikle Atatürk Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı, hastane rampaları, okullara ulaşım yolları, sağlık ocakları yolları, otogar, tren garı yollarından başlanacak ve kar temizleme ekipleri araç operatörlerinin telefonları jandarma ve polis harekat merkezlerine bildirilecektir. Hava muhalefeti halinde taşıt bekletme yerleri olarak da Kütahya-Gediz Gelinkaya, Altıntaş-Dumlupınar Altıntaş ilçesi, Gediz-Sındırgı Abide, Domaniç-Tavşanlı Domaniç belirlenmiştir. Çalışmalarda Tavşanlıdaki Garp Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü, EÜAŞ Seyitömer Linyitleri İşletme Müdürlüğü, Eti Bor İşletme Müdürlüğü ve Şoförler Odası Başkanlığından destek alınacaktır. Acil ve Afet Durum Müdürlüğü kar yağışı ihbarı aldığında 24 saat çalışma esasına geçecek ve Koordinasyon Merkezini haberdar edecek, karla mücadele görevi ile ilgili müdürlüklerini saat 06.05te bilgilendirecek, İl Sağlık Müdürlüğü il genelinde tarama yaparak hamileler ve diyaliz hastalarını tespit edecek ve bu kişileri Koordinasyon Merkezine bildirecek, Meteoroloji İl Müdürlüğü kar yağışı ihbarı geldiğinde ilgili birimleri derhal bilgilendirecektir.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
13 Aralık 2012 15:09
DİĞER HABERLER