Laodikya, UNESCO Dünya Mirası Listesi adayı

Laodikya, UNESCO Dünya Mirası Listesi adayı -Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan: Laodikya Antik Kentinin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınması için başvuru yaptık Pamukkaleden sonra Denizliden ikinci bir
DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya Antik Kentinin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınması için başvuru yaptıklarını bildirdi.
     Zolan, yaptığı yazılı açıklamada, Denizli Belediyesinin Laodikya Antik Kentinde süren kazı çalışmalarına destek vererek, finanse ettiğini belirtti.
     Laodikyanın UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması amacıyla çalışma başlatıldığına değinen Zolan, şunları kaydetti:
     Laodikya Antik Kentinin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınması için başvuru yaptık. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Laodikyanın Dünya Mirası Listesine aday gösterilecekler listesine alınması için çalışma yapılmasını istedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Valiliğine yazı yazarak başvuru için gerekli dosyanın hazırlanıp gönderilmesini talep etti. Denizli Belediyesi, Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ve Denizli Valiliği gerekli belgeleri hazırlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderdi. Bakanlık, Türkiyeden Dünya Mirası Listesine aday gösterilecek 37 kültür mirası arasına Laodikya Antik Kentini de aldı. Laodikya, Kültür ve Turizm Bakanlığının en güçlü adaylarından biri. Pamukkaleden sonra Denizliden ikinci bir değerin Dünya Mirası Listesinde yer alması gurur kaynağı olacaktır. Gerekli hazırlıklarımızı yaptık ve Laodikyanın Dünya Mirası Listesine alınmasını için Kültür ve Turizm Bakanlığının istediği belgeleri hazırlandık, gönderdik.
     Laodikyayı 2012de 300 bin turist ziyaret ettiğini belirten Zolan, 2013de ziyaretçi sayısının 1,5 milyona ulaşmasını hedeflediklerini vurguladı.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Murat Taydaş
29 Ocak 2013 20:00
DİĞER HABERLER