Libya Başbakanı'ndan şok Türkiye iddiası

Libya Başbakanı'ndan şok Türkiye iddiası
Rus ajansa konuşan Libya Başbakanı Türkiye'yi ağır bir şekilde eleştirdi.
Libya'da uluslar arası toplum tarafından tanınan Tobruk Hükümeti Başbakanı Abdullah Sani, Türkiye ve Katar’ı ülkesinin içişlerine karışmak ve kendilerine siyasal İslam’ı empoze etmekle suçladı.

Rus haber ajansı Sputnik’e konuşan Sani, “Türkiye ve Katar bize siyasal İslam'ı dayatıyor. Halkımızın tepkisine rağmen bunu dayatıyorlar.” iddiasında bulundu.

Son parlamento seçimlerinde bunun kanıtlandığını savunan Libya Başbakanı, “İşbirliği egemenlik kurmayı gerektirmez. Türkiye ve Katar bunu Mısır’da da denemek istedi. Orada Müslüman Kardeşlere destek verdiler. Sonuç ortada…” ifadelerini kullandı.

Uluslar arası toplumun tanıdığı Sani, IŞİD hedeflerine operasyon yaptıklarını, bunun siyasi rakipleri olmadığını savundu. Ülkede istikrarın sağlanması için askeri mühimmata ihtiyaçları olduğunu, ancak dış askeri müdahale istemediklerini belirten Sani, “Uluslar arası toplum Kaddafi rejiminin devrilmesinde yardımcı oldu. Ancak yenisinin inşasında yeterli destek yok.” ifadelerini kullandı.

Libya lideri Muammer Kaddafi’nin iktidarı halk ayaklanmasının ardından sona ermiş, oluşan boşlukta iki farklı hükümet kurulmuştu. Uluslar arası toplum Tobruk Hükümeti'ni tanırken, Türkiye ve bazı ülkeler Ömer Hasi liderliğindeki Trablus Hükümeti ile temas halinde.
28 Ağustos 2015 17:15
DİĞER HABERLER