Lüksemburg Büyük Dukalığı Antalya Fahri Konsolosluğu

Lüksemburg Büyük Dukalığı Antalya Fahri Konsolosluğu açıldı -Lüksemburgun Türkiyedeki üçüncü fahri konsolosluğu, İstanbul ve İzmirin ardından Antalyada hizmete girdi
ANTALYA (A.A) - Lüksemburg Büyük Dukalığı Antalya Fahri Konsolosluğu, düzenlenen törenle açıldı.
     Fahri konsolosluğun açılış töreni, Kaleiçi Yat limanındaki Club Arma Restoranda yapıldı. Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç, Antalyanın kültürel varlıkların önemli bölümünün bulunduğu bir il olduğunu kaydetti.
     Genç, Antalyaya dünyanın dört bir tarafından gelen turistlerin, özellikle Lüksemburg ve çevresinden de yüksek kaliteli, buradaki varlıkların değerini anlayacak çok sayıda turist bekliyoruz, buraya yerleşmelerini arzu ediyoruz. Türkiyenin güvenli bir bölge olduğunu gelenler görecekler ve Türkiyeyi tanıyacaklardır dedi.
     Genç, Antalya Fahri Konsolosluğuna getirilen Halit Bozabalıya da görevinde başarılar diledi.
    
     -Lüksemburgdan gelen turist sayısı artıyor-
    
     Lüksemburgun Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius, Antalyadaki fahri konsolosluğun Lüksemburgun İstanbul ve İzmirden sonra Türkiyede açtığı üçüncü fahri konsolosluk olduğunu bildirdi.
     Antalya ve çevresinin Lüksemburg için önemli bir destinasyon olduğunu ve son yıllarda Lüksemburgdan Antalyaya direkt uçuşların başladığını anlatan Conzemius, bu sayede Antalyaya gelen Lüksemburglu turist sayısında da artış olduğunu ifade etti.
     Conzemius, fahri konsolosluğun önündeki en zorlu görevin Türkiye ile Lüksemburg arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Ülkeler arasındaki işbirliği için ciddi imkanlar var. Fahri konsolosluğun yetki alanına giren bölgeler sadece turizm değil. Sanayi ve tarım konusunda da önemli imkanlar sunuyor. İş dünyalarımız arasında yeni bir ilişkinin kurulmasını sağlamalıyız. Lüksemburg daha çok finans merkezi olarak bilinir, ama Lüksemburgun gelenlere finans dışında da sunacakları var. Lüksemburg iş çevreleri için de iyi bir adres. Yeni fahri konsolosluğumuzun iş çevreleri ve halklarımızı yakınlaştırmak konusunda yapacakları olduğunu biliyorum.
    
     -Lüksemburg, ABnin kurucu ülkelerinden-
    
     Antalya Fahri Konsolosu Halit Bozabalı da Lüksemburg Dukalığının Avrupa Birliğinin kuran 6 ülkeden biri, aynı zamanda da NATOnun kurucu üyesi olduğunu anlattı.
     Lüksemburgun sadece alım gücü ve yaşam seviyesi yüksek, Avrupada küçük bir ülke olmaktan daha fazla özellikleri bulunduğuna değinen Bozabalı, şöyle devam etti:
     Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devletini uluslararası alanda, özellikle Avrupa Birliğine giriş mücadelesinde başından beri çok kararlı bir şekilde, sadece büyük ve geçmiş devlet deneyimi bulunan ülkelerde gördüğümüz gibi hükümetten hükümete, dönemden döneme, konjonktürden konjonktüre değişen özellikte değil, kararlı şekilde sonuna kadar desteklemişlerdir. Bu nedenle üstlenmiş olduğum görevde bir yandan küçük, alçak gönüllü ama çok önemli katkılarda bulunmak isterken, kendimce de bu desteğe teşekkür etmeyi bir görev bildim.
     Törende Lüksemburgun Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius, Antalya Fahri Konsolosu Halit Bozabalıya mazbatasını teslim etti.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
17 Ekim 2012 16:08
DİĞER HABERLER