Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem!

AFAD verilerine göre; Malatya Kale'de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe neden olan deprem, Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Elazığ ve çevre illerde hissedildi. Sarsıntının derinliği 10.07 kilometre olarak ölçüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 10.46'da merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Deprem, Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Elazığ ve çevre illerden hissedildi.

Sarsıntının derinliği 10.07 kilometre olarak ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6 olarak açıkladı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA
AFAD Başkanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında, "Malatya ilimizin Kale ilçesinde, saat 10.46’da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

AFAD, Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) depremin saat 10.46'da merkez üssünün Malatya'nın Kale ilçesi, büyüklüğün 5.9 olduğunu duyurdu. Deprem, yerin yaklaşık 10,07 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Sarsıntı, Diyarbakır, Elazığ, Maraş, Tokat, ve Adıyaman'da da hissedildi.

BAKAN YERLİKAYA: 3 BİNADA KISMİ ÇÖKME MEYDANA GELDİ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı flaş açıklamada, 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini duyurdu.

Yerlikaya, "Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır" dedi.

Açıklama şu şekilde:

"Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir.

112 Acil Çağrı Merkezi'mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

16 Ekim 2024 11:21
DİĞER HABERLER