Malatya'da 'Milli İttifak' adayları tanıtıldı

Malatya'da 'Milli İttifak' adayları tanıtıldı
7 Haziran'da yapılması planlanan seçimlere 'Milli İttifak' adıyla oluşturdukları ortak adaylarla girme kararı alan Saadet Partisi(SP) ile Büyük Birlik Partisi(BBP) adayları kamuoyuna tanıtıldı.

Saadet Partisi İl Binasında düzenlenen toplantıda ilk olarak söz alan BBP İl Başkanı İbrahim İşleyen, iki partinin geçmişlerinin temiz olduğunu ve bu Milli İttifak ile iktidara talip olduklarını söyledi. İşleyen, "Neden ittifak dedik, bu zulme dur demek için ittifak dedik. SP ve BBP bir babanın iki evladı gibi olan iki ılımlı ve sağ görüşlü bir partidir. Bizler bu anlamda Türkiye'nin geleceğine ufuk açacak Milli İttifak dedik" diye konuştu.

Daha sonra söz alan SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk ise konuşmasında, iktidar partisine yüklenerek SP olarak geçmiş dönemlerde asla yüzlerini kızartacak bir çalışma içerisine girmediklerini söyledi. AK Parti'nin Malatya milletvekili adaylarının açıklamalarını eleştiren Asiltürk, "Allah rızası için 12 kişinin çalıştığı bir fabrika kazandırdılar mı? Bu siyasi parti ilk kez mi iktidara gelecek ki bu vaatlerde bulunuyor." dedi.

İktidar partisini eleştiren Mehmet Asiltürk, "Başımızda 12 yıldır bir siyasi parti var. İktidar partisi 12 yılda 12 katrilyonluk yatırım yaptıklarını söylüyorlar ama insan istihdamına yönelik bir tane tesis yapmadılar. Sanki ilk kez iktidar olacakmış gibi yeni vaatlerde bulunuyorlar. 12 yıldır anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahiplerdi ancak değiştirmediler. 12 yılda insan onurunu kurtaramadıysa, eğitimde kaliteyi getiremediyse bugünden sonra bu vaatleri yerine getirebilirler mi? Yine boş laflarla bu milleti uyutmaya çalışıyorlar. 12 yılda işsizliği yüzde 6'lardan 11.3'e getirdiler. 949 TL asgari ücretle milleti açlığa mahkum ettiler. 20 milyon insan yardıma muhtaç durumda. Çöpten yiyecek toplayan insanlarımız var. 232 milyar lira olan ülke borcunu 640 milyar dolara çıkardılar" diye konuştu.

İktidar partisine Malatya'nın büyük destek vermesine rağmen şehrin hak ettiği yatırımı alamadığını söyleyen Asiltürk, "Malatya'da ikinci tren, hızlı tren, çevre yolu vaat ediyorlar. Bunların hepsi hayal. Üniversite rektörüne şahsi işlerini hallettiremedikleri için 'paralel' yaftasını vurdular. Malatya'da yüzde 95 kayısı dondan zarar gördü. Millete 5 kuruş yardım etmediler. Kendi hallerine bıraktılar. Madenleri ülkeye kazandıracaklarını söylüyorlar ama Hekimhan'daki fabrika 12 yıldır hayata geçirilemedi. Organize sanayi bölgesinde fabrikalar kapanmaya başladı. Malatya iktidara yüzde 60'larda oy verdi ancak gerekli yatırımları alamadı. Artık bu yalanlara kimse kanmaz. Bir AKP'li diyor ki 'Bu bir dava' diyor. Allah aşkına zinayi suç olmaktan çıkaran, faize dünya gerçeği diyen bir oluşuma dava denemez. İslam'da hırsızlık yoktur. Bugün geldiğimiz noktada parsel parsel araziler satılıyor, peşkeş çekiliyor. Böyle bir dava olabilir mi? Bu devlet AKP'nin arpalığı değil. Dün Başbakan 3 dönem kuralına takılan AKP'lilere yeni birimler oluşturacaklarını söylüyor. Bu bir siyasi rüşvettir. 78 milyonun hakkını iktidar olduklarında peşkeş çekme sözü veriyorlar" şeklinde konuştu.

Konuşmasın büyük bölümünde hükümeti eleştiren Asiltürk, 7 Haziran seçimlerinin milletin önündeki son şans olduğunu ifade ederek Milli İttifak ile girdikleri seçimlerde zaferle çıkacaklarına inandıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından SP ve BBP'nin Malatya'da seçime gireceği milletvekili adayları Osman Cemali Marasalı, Sema Altuntaş, Mustafa Sert, Turan Odabaşı, Derviş Erdoğan partililere tanıtıldı. Listenin son sırasındaki Cumali Akça'nın ise yurt dışında olması nedeniyle toplantıya katılamadığı belirtildi. CİHAN
18 Nisan 2015 17:52
DİĞER HABERLER