Mali'deki Türk okulu ilk Kur'an hafızlarını mezun etti

Mali'deki Türk okulu ilk Kur'an hafızlarını mezun etti
Mali’de Bahar Türk Okulları bünyesinde faaliyet gösteren Kur’an Kursunun ilk hafızları, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Batı Afrika ülkesi Mali’de Bahar Türk Okulları bünyesinde faaliyet gösteren Kur’an Kursunun ilk hafızları, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. 

Mamadou Nimaga Kur’an Kursu’nda bir yılda hafızlığını tamamlayan 16 Malili hafız, Bamako’nun en büyük camii olan Nimaga Büyük Camii’nde tertip edilen seremonide, Mali Yüksek İslam Konseyi Başkanı Mahmoud Dicko, çok sayıda kanaat önderi ve Mali hükümeti temsilcilerinin katılımıyla mezuniyet belgelerini aldı.

Programda Kur’an’a hizmet etmenin Allah ve Peygambere hizmet etmek manasına geldiğini belirten Mali İslam Konseyi Başkanı Dicko, çiçeği burnunda hafızlara destek veren hayırsever ve hocaları tebrik etti.

Mayıs 2014'te Afyon Karahisar’dan Mali’nin başkenti Bamako’ya eşi ile göçeden emekli imam Arif Demirel, "Bir seneyi geçti burada bulunalı. On altı öğrencimizi mezun ettik. Diploma merasimi düzenledik ve diplomalarını aldılar. Bu eğitim devam ediyor. Burada Kur’an eğitimine ve hizmetine devam edeceğim inşallah." diye konuştu.

Bir senede hafızlığını tamamlayan Moussa Traore, birkaç ayet okuduktan sonra "Çok şükür yüce kitabımızı ezberledim. Başta Arif hocam olmak üzere tüm öğretmenlerime minnettarım." dedi.

"FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ’YE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM"

Afrika’dan Asya’ya tüm dünyada barış ve hoşgörünün temsilcisi olan eğitim gönüllülerini anan Nimaga Büyük Camii baş imamı ve Mamadou Nimaga Kur’an Kursu mütevelli heyeti başkan yardımcısı Aboubacar Nimaga, "Önce Türkiye’de sonra dünyanın dört bir yanında ve bizim memleketimizde de bu güzel hizmetlere vesile olan Fethullah Gülen Hocaefendi’ye teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

İnşa ettirdiği okul, Kur’an kursu ve camiden oluşan bir külliyeyi Türk eğitim gönüllülerine devreden Mamadou Nimaga, bu kararı almasının sebebini şöyle açıkladı:

“İslam’ın yaşanması için çaba sarf eden bu kurumları Türklere ben vermedim, Allah onlara verdi. Çünkü şu an samimi olarak gayret gösteriyorlar. Eğer hizmette gevşeklik gösterirlerse onlarda alıp başkalarına verir. Biz sadece Allah’ın maşasıyız.”

Kur'an kursunun açılmasına vesile olan ve adını veren Malili hayırsever Mamadou Nimaga'nın, şartlar ne olursa olsun kursun ücretsiz bir şekilde hizmet etmesi dileğini Türk idareci ve öğretmenler yerine getirdi.

Mali-Bahar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Yıldız “Burada fen ve dini ilimler beraber verilmektedir.” ifadesini kullandı.


30 Ağustos 2015 17:37
DİĞER HABERLER