'Malul gazilere tanınan haklar, muharip gazilere tanınmıyor'

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, malul gazilere tanınan hakların, muharip gazilere tanınmadığını söyledi. Hakiki gazilerin kendilerini olduğunu söyleyen Tarım, "Ama haklarımız kısıtlı." dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesi, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Şube Başkanı Şener Tarım, burada yaptığı konuşmada harekat sayesinde Kıbrıs'ın 41 yıldır barış içerisinde olduğunu söyledi. Tarım, "Kıbrıs Türkü, 20 Temmuz 1974'ten itibaren kendi vatanında ve kendi bayrağı altında hür ve bağımsız yaşamaktadır. Uğrunda kan dökülen, can verilen bu toprak, artık Kıbrıs Türkünün öz vatanıdır. Kıbrıs'ta kazanılan vatan toprağı asla geri verilmez ve kaderine terkedilmez. Kıbrıs'ta Türk varlığını yaşatmak, gelecek nesillere ve bu topraklar uğruna şehit düşenlere karşı bir namus borcudur." dedi.

'KIBRIS'TA MÜZAKERELER ÇERÇEVESİNDE BİRLEŞME OLMAZ'

Şener Tarım, Kıbrıs müzakerelerini de değerlendirerek, KKTC'den büyük tavizler istendiğini söyledi: "KKTC, diplomatik ve ekonomik birçok alanda sıkıntı yaşamaktadır. Bugün Kıbrıs Türkünden istenen toprağından, varlığından ve bağımsızlığından fedakârlık yapmasıdır. Böyle bir fedakârlık, KKTC'nin sonu demektir, 1974 öncesine dönmek demektir. Kıbrıs'ta asla müzakereler çerçevesinde birleşme kesinlikle olmaz. Beraber yaşaması olmaz. Biz buna inanmıyoruz. Havaalanı ve limanların açılmasında birleşme olur ancak geri kalanda birleşme olmaz. Türkler, asla Rumlarla kesinlikle yaşayamaz. Orada insanların acısı var, katliama uğrayanlar var."

Manisa genelinde 900 ve şubelerine kayıtlı 375 Kıbrıs gazisi bulunduğunu aktaran Tarım, bunların çeşitli sıkıntılar yaşadığını dile getirdi: "Kıbrıs Barış Harekatı'na, Manisa'dan bin 125 kişi gitti. Bunun ancak 900'ü gazi olarak döndü. Bu ülkede hakiki gazi biziz ancak malul gazilerin yararlandığı haklardan yararlanamıyoruz. Mesela malul gazilerin yakınlarına kamuda iş imkanı tanındı ancak biz muharip gazilerin yakınlarına böyle bir hak tanınmadı. Gerekçe olarak ise sayımızın fazla olduğu söyleniyor. Eğer bizim sayımız fazla olmasaydı, Kıbrıs'ı nasıl alacaktık? Maaşlarımız ikiye bölündü. Sosyal güvencesi olanlar 550 TL, sosyal güvencesi olmayanlar 900 TL maaş alıyor. Artık Kıbrıs gazilerine de bazı haklar tanınsın." CİHAN
20 Temmuz 2015 12:38
DİĞER HABERLER