Mammodov: Rus sporcular da şampiyona için Türkiye'ye gelecek

Mammodov: Rus sporcular da şampiyona için Türkiye'ye gelecek
Sport Cambot Sambo Federasyonu Başkanı Gadir Mammodov, İstanbul'da yapılacak Avrupa Sambo Kadetler Şampiyonası için Rus sporcuların da Türkiye'ye geleceğini söyledi.

4 – 7 Aralık tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek Avrupa Sambo Kadetler Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan başkan Mammodov, "İstanbul'da Avrupa Sambo Kadetler Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağız. İlk kez Türkiye'de uluslararası bir Sambo Şampiyonası'nın yapılıyor olması çok önemli. Böyle bir süreçte de özellikle vurgulamak istediğim bir husus var. Rusya menşeili olan spor branşımızın Avrupa Şampiyonası'nın böyle bir süreçte İstanbul'da 30 ülke iştiraki ile 450 sporcuyla İstanbul'da yapılıyor olması bizim için gerek ülke tanıtımı açısından, gerekse bu süreçte özellikle Avrupa ülkeleri ve Rusya ile ilişkilerimizin iyileştirilmesi yönünde önemli bir adımdır. Biz de bu adımı en güzel şekilde değerlendirmekle yükümlüyüz, üzerimize düşeni yapacağız. Şampiyonamızın önem arz eden hususları bunlardır." diye konuştu.

'GEREKLİ GÜVENCELER VERİLDİ'

Rus sporcuların da bu turnuvada yer alacağını ve tüm katılımcı ülke temsilcilerine telefonla ulaşılarak gerekli güvencelerin verildiğini belirten başkan Mammodov, "Rusya Sambo Milli Takımı tam kafile ile katılacağını ifade ettiler. Rusya Sambo Federasyon Başkanı Sergey Eliseev aynı zamanda kendisi Avrupa Sambo Federasyonu başkanımızdır. Kendisi zaten Avrupa Sambo Şampiyonası'nın İstanbul'da ev sahipliği yapılması yönünde karar almıştır ve bununla ilgili tavsiyelerde bulunmuştur. Etkin olmuştur ve sonuna kadar da bu kararın arkasındadır. Bizim bu konudaki genel yaklaşımımız bu." şeklinde konuştu.

Geçen günlerde Rusya'ya ait savaş uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasında yaşanan sürecin sportif anlamda bu şampiyonayı olumsuz etkilemeyeceğinin altını çizen başkan Mammodov, sporun birleştirici yönü ve evrenselliğinden bahsetti.

Şampiyonaya katılan ülke yetkilileriyle sporun ülkeler arasında siyasetin ticari kaygıların dışında bir sosyal faaliyet olduğu yönünde fikir birliğine vardıklarını anlatan Mammodov, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu konuda şampiyonanın iptali ya da az ülke iştiraki ile yapılması değil tam tersine böyle bir aşamada daha fazla ülkenin iştiraki ile bunun yapılması yönünde hem fikir olduk. Bu konuda da biz yaptığımız telefon görüşmesinde Avrupa başkanımız aynı zamanda Rusya başkanımız kendisi Avrupa Federasyon Başkanı sıfatıyla bütün ülkeleri teker teker arayarak İstanbul'daki şampiyona ile ilgili bizden aldığı görüş doğrultusuyla gerekli güvenceleri verdi ve herkesi bu şampiyonamızda aktif iştirak etme yönünde tavsiyelerde bulunmuştur." CİHAN
27 Kasım 2015 17:24
DİĞER HABERLER