"Maraşlılar'dan Başbakan'a zarar gelmez, yüz korumayla gezmesine gerek yok"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın Kahramanmaraş'a düzenleyeceği ziyarete öncesi alınan güvenlik önlemelerini eleştirdi. Başbakan'ın koruma ordusuyla gezmesine gerek olmadığını savunan CHP'li Öztünç "Yarın Sayın Başbakan Maraş'a geliyor. Yüz tane korumayla gezmesine gerek yok Sayın Başbakan'ın, Kahramanmaraş'taki polise de güvensin. Kahramanmaraş halkından Sayın Başbakan'a zarar gelmez." dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile Parti Meclisi üyeleri Ali Öztunç ve Hüsnü Süslü partilerinin Kahramanmaraş il başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, Başbakan Ahmet Davutoğlu için alınan güvenlik önlemlerini eleştirdi. Kahramanmaraş'a Gaziantep üzerinden geldiklerini belirten Öztunç, Başbakan'ın yarınki Kahramanmaraş ziyareti öncesi görevlendirilen yaklaşık yüz tane koruma polisiyle uçakta birlikte seyahat ettiklerini söyledi.

Öztunç, şunları söyledi: "Başbakan korkmasın. Yarın Sayın Başbakan Maraş'a geliyor. Biz bugün Antep'e gelirken bizim uçağımızda kim vardı biliyor musunuz? Yaklaşık yüz tane koruma polisi vardı, Sayın Başbakan'ın korumaları, Antep'e beraber geldik. Maraş'a geliyorlar, Sayın Başbakan geliyor diye. Yüz tane korumayla gezmesine gerek yok Sayın Başbakan'ın, Kahramanmaraş'taki polise de güvensin. Kahramanmaraş halkından Sayın Başbakan'a zarar gelmez. Kahramanmaraşlılar bu güne kadar kendisine gelen hiçbir siyasiye zarar vermediler. Boşuna korkmasın, elini kolunu sallayarak gezsin sokaklarda Sayın Başbakan, öyle yüz korumayla gezmesin Sayın Başbakan."

"GEÇEN SENE SURİYE'YE BAKIP ÜZÜLÜYORDUK, BU YIL SUR DİYORUZ"

Güneydoğu'da süren çatışmalar nedeniyle her gün şehit haberleri geldiğini, gençlerin öldüğünü hatırlatan Öztunç, Türkiye'yi bu noktaya 14 yıllık AK Parti iktidarının getirdiğini savundu.

Geçen yıl Suriye'ye bakıp üzülürken bu yıl 'Sur' dediklerini aktaran Öztunç şöyle konuştu: "Türkiye siyaseti çok zor günlerden geçiyor, Güneydoğu'muzda her gün şehitler geliyor, her gün gençler ölüyor, her gün olaylar yaşanıyor. Geçen sene Suriye'ye bakıp üzülüyorduk, bu yıl Sur diyoruz. Sur'un görüntüsü ortada, insanlar evlerinden oldular, insanlar katlediliyorlar. Orada PKK'lı terörist varsa gereğini yap devlet olarak ama gariban vatandaşın da üzerine gitme, devlet vatandaşını korumak zorundadır. 14 yıldır hükümetteler, zamanında oraya silah sevkiyatı yapılırken, oraya teröristler konuşlanırken valilere 'sesinizi çıkartmayın' diyen iktidar, bugün Türkiye'yi bu noktaya getiren iktidardır."

"BU MİLLET SENİ BAŞKAN YAPMAYACAK"

Öztunç'un ardından söz alan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ise yeni anayasa tartışmalarına değindi.

Partisinin yeni anayasa çalışmasını desteklediğini belirten Dudu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sevdası peşine düştüğünü, Türkiye'yi de arkasından uçuruma yuvarlamaya çalıştığını ifade etti.

"Bu millet seni başkan yapmayacak" diyerek Cumhurbaşkanı'na seslenen Dudu, şunları ekledi: "Ciddi bir anayasa tartışmasıyla yine karşı karşıyayız. 24. Dönem Parlamentosunda, yasama döneminde yine bu tartışmalar vardı. Türkiye'nin yeni bir anayasa ihtiyacı olduğu tartışmasız bir gerçek. Evet biz onların ne amaçla anayasa değişikliği istediklerini çok iyi biliyoruz, her şey ortada. Sayın Cumhurbaşkanı bir başkanlık sevdası peşine düşmüş, Türkiye'yi de arkasından uçuruma yuvarlamaya çalışıyor. 7 Haziran'dan bu yana Türkiye inanılmaz bir baskı altında, zaten var olan ayrıştırma ve kutuplaştırma politikası 7 Haziran'dan bu yana iyice zirveye çıkmış durumda. Bunların tek bir sebebi var, o da Cumhurbaşkanın başkanlık hevesidir. Bu millet seni başkan yapmayacak, ne yaparsan yap, bunu kafana koy, yapmayacak." CİHAN
11 Şubat 2016 17:42
DİĞER HABERLER