MEB'de partili öğretmen dönemi

MEB'de partili öğretmen dönemi
Aday öğretmenlerin asil öğretmen olarak atanabilmesi için bazı şartlar getirildi.
26 Kasım 2014 tarihinde yapılan kanun değişikliğiyle getirilen bu şartların neler olduğu, nasıl uygulanacağı gibi detayların yer aldığı ‘Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’, 5 ay sonra Başbakanlık’a gönderildi.

Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aday öğretmenlikten asil öğretmenliğe geçişte KPSS’den istenen not alınsa bile sözlü mülakat uygulamasını getirmeye hazırlanıyor. MEB’in hazırladığı yeni yönetmelikle Aday öğretmenlerin artık ‘performans değerlendirmesi’, ‘yazılı sınav’ ve bunların yanı sıra gerekli görüldüğünde ‘sözlü sınava’ tabi tutulması bekleniyor.

Zaman'ın haberine göre, yönetmelikteki değişiklikle birlikte özellikle aday öğretmenlikten asil öğretmenliğe atanma sürecinin zorlaştırılmasını eleştiren eğitimciler, yönetmelik taslağındaki sözlü sınav iddiasını ise sert tepkiyle karşıladı.

Eğitim-Sen Başkanı Kamuran Karaca, değişikliği “Mülakatla öğretmen almak demek AKP’li olmayanların şansının olmayacağı anlamına geliyor.” şeklinde yorumladı. Aktif Eğitim-Sen Başkanı Osman Bahçe ise MEB’in şu ana kadar yapmış olduğu sözlü sınavların sabıkasının oldukça kabarık olduğunu söyledi. Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk da söz konusu uygulamanın hayata geçmesi durumunda öğretmenlere zulmedileceğini ifade etti.

Zaman
17 Nisan 2015 10:05
DİĞER HABERLER