Medyaya operasyona iş dünyasından sert tepki

Medyaya operasyona iş dünyasından sert tepki

Antalya'da iş adamları ve ekonomi çevreleri Bugün TV, Kanaltürk TV, Bugün ve Millet gazeteleri gibi yayın organlarına sahip Koza İpek Grubu'na yapılan polis baskınını şaşkınlıkla karşıladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından iş adamı Akın İpek'e ait şirketler için arama kararı verildi. Bugün ve Millet gazeteleri ile Bugün TV ve Kanaltürk televizyonlarının da sahibi olan İpek Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polisle baskın yapıldı. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in evinde de arama yapılırken, operasyon iş dünyasında endişelere yol açtı.

Antalya'nın önde gelen iş adamları, iş dünyası dernekleri ve ekonomi çevreleri Koç Holding, Doğan Hoding, Eczacıbaşı gibi büyük şirketlere de operasyon yapılacağı bilgilerinin dolaştığı bir süreçte açıktan demeç vermekten çekinerek isimlerinin yazılmaması kaydıyla görüşlerini dile getirdi. 'Baskınların ekonomiye büyük zarar vereceğini' ifade eden iş adamları, muhalif bir iki söz etmiş küçük şirketlerin bile maliye, SGK gibi devlet kurumları tarafından baskı altında tutulduğunu kaydetti. İş dünyası temsilcileri, 'küçük bazı şirketlerin onlarca kez denetleme adı altında basıldığını ve iş dünyasının artık bu yıldırma operasyonları sebebiyle önünü göremediğini' aktardı. İş adamları, "Doların fırlaması, iç piyasanın daralması, ihracatın düşmesi, istihdamın azalması, maliyetlerin artması, üretimin yavaşlaması, turizmin ciddi darbe alması iktidarın çok umrunda değil gözüküyor. Binlerce insana istihdam sağlayan şirketler olarak bu siyasi baskılardan yıldık." diyerek tepkilerini dile getirdi. 


CİHAN

01 Eylül 2015 12:32
DİĞER HABERLER