Mehmet Akif Ersoyun 6.5 metrelik maskı

Mehmet Akif Ersoyun 6.5 metrelik maskı yapılıyor -MAKÜ Eğitim Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri tarafından yapılan milli şair Mehmet Akif Ersoyun 6.5 metrelik maskı, yaklaşık 12 metre yüksekliğindeki kaideye yerleştirilecek
BURDUR (A.A) - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri tarafından yapılan milli şair Mehmet Akif Ersoyun 6.5 metrelik maskı, yaklaşık 12 metre yüksekliğindeki kaideye yerleştirilecek.
     Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Önder Topbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, milli şair Mehmet Akif Ersoyun mask çalışmasının yaklaşık bir yıldır devam ettiğini söyledi.
     Resim bölümünden üç öğrenci ile çalışmalarını fakülte bahçesinde sürdürdüklerini ifade eden Topbaş, bu aşamada maskta askıdaki modelajının yapıldığını bildirdi.
     Modelaj yapımından sonra kalıp alınmaya başlanacağını kaydeden Topbaş, Daha sonra kalıbını alıp polyester dökümü yapacağız. Yaklaşık 12 metre yüksekliğinde bir kaidemiz var. 6.5 metre olacak maskı kaideye yerleştirip üniversitenin girişine koyacağız dedi.
     Yapacakları maskın Türkiyedeki üniversiteler içinde girişe konulan en büyük mask olacağını anlatan Topbaş, Yaklaşık 3-4 ay sonra çalışmayı tamamlayacağız. Çalışma bittiğinde maskı yeni yapılan İstiklal Yerleşkesindeki kampüsün girişine koyacağız. Antalya ve Burdur yolundan geçenler Mehmet Akif Ersoyun maskını görebilecek. Güzel bir çalışma olacağına inanıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
08 Ekim 2012 15:18
DİĞER HABERLER