Mehmet Baransu, o davadan hakim karşısına çıktı

Mehmet Baransu, o davadan hakim karşısına çıktı
2011 yılında yazıdığı bir köşe yazısından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen gazeteci Mehmet Baransu serbest bırakıldı.

Tutuklu gazeteci Mehmet Baransu’nun 2011 yılında Taraf gazetesinde Uludere ile ilgili yazılarından dolayı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) şikayetçi oldu. Şikayetle ilgili Baransu’nun ifadesini alan Savcı İsmail Değirmenci, tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Tutuklanma talebini reddeden mahkeme, Baransu’ya yurt dışı yasağı koydu.

Gazeteci Mehmet Baransu, 2011 yılında Taraf gazetesinde Uludere’de 34 vatandaşın öldürülmesiyle olayıyla ilgili yazdığı yazılar nedeniyle savcıya ifade verdi. Baransu ayarıca Cumhurbaşkanı ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında attığı twitlerle ilgili de ifade verdi. 

Dosyada kısıtlama kararı olduğu için detayını çok bilmediklerini ifade eden Baransu’nun avukatı Sercan Sakallı, “2001 yılında Uludere olayının aydınlatılması için yazdığı yazıları bir suç olarak değerlendirip, Milli İstihbarat Teşkilatı 2 ay önce bir suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun temel maddesi devletin gizli belgelerini temin.” dedi.


Mehmet Baransu'nun avukatı konuştu | Samanyolu Haber

"BU TÜRK HUKUKU AÇISINDAN UTANÇ VERİCİ BİR SÜREÇTİR" 

Gazeteci Mehmet Baransu'nun avukatı Sercan Sakallı, yapılanın Türk Hukuk tarihi açısından utanç verici bir süreç olduğunu söyledi.

"2011 yılında yazmış olduğu ve Uludere olayının aydınlatılması için yazdığı yazıları MİT tarafından bir suç olarak değerlendirilip yaklaşık 2 ay öncesinde bir suç duyurusunda bulunuldu. Hukukun artık talimatla yürütüldüğünü düşünüyoruz. Artık bu siz basın mensuplarının da biraz korkması gereken bir süreç, zira 4 yıl öncesinde yaptığınız bir haberden dolayı bugüne kadar hakkınızda hiç bir suç duyurusu yokken  Mehmet Baransu tutuklandıktan sonra yaklaşık 2 ay önce MİT'in bir şikayette bulunması ve savcılığın bunu vazife addederek tutuklanma talep etmesi Türk Hukuk açısından utanç verici bir süreçtir."

30 Haziran 2015 14:31
DİĞER HABERLER