Mehmet Uyar'ın şehit edilmesiyle ilgili kahreden detay!

Mehmet Uyar'ın şehit edilmesiyle ilgili kahreden detay!
Diyarbakır’da 5 yıldır görev yapan şehit polisin tayininin memleketine çıktığı ancak bu işlem durdurulduğu için bölgede kaldığı öğrenildi. Terör şubede görevli şehit için 3 kez suikast ihbarı yapıldığı belirlendi.
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde önceki gece PKK'lı teröristlerce şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar (30) için düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı.

EŞİ HAMİLEYDİ


Törene, şehit polisin Manisa'dan gelen babası Hüseyin, annesi Meryem Uyar ile Çınar İlçe Emniyet Amirliği'nde görev yapan 4 aylık hamile eşi Nedime Uyar ve meslektaşları katıldı. Üzerinde İngilizce 'Merhaba anne' yazılı bebek resimli tişörtle katılan şehit polisin eşi Nedime Uyar, meslektaşlarının omzunda cenaze aracına taşınan eşinin tabutuna bakarak uzun süre gözyaşı döktü.

Üç yıllık evli çiftin, tayininin memleketleri Salihli’ye çıktığı belirtildi. Ancak işlemlerinin durdurulmasından dolayı 15 Ağustos'ta memleketlerinde göreve başlayacak çiftin hayali hain saldırıyla yıkıldı. Terör şubede görev yapan şehit polis için 3 kez suikast ihbarı yapıldığı öğrenildi.

EVLADIMI NİYE KORUYAMADINIZ?

Şehidin annesi Meryem Uyar, tabutun arkasından ağlayarak, “Niye koruyamadınız çocuğumu” demesi yürek yaktı. Uyar'ın cenazesi memleketi Manisa'da kılınan cenaze namazı sonrası Salihli Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

EV BAKACAKTI


Şehit polisin kız kardeşi Ümmühan Pınar, ağabeyinin bu hafta memleketi Salihli’ye gelmeyi planladığını söyledi. Pınar, “Ev bakacaktı. Ağabeyim oradaki tehlikeyi bize aksettirmiyordu. Yengem de ‘Karakolun bahçesindeyim, Mehmet karşımda’ diyordu. Yengem provokasyonlardan bahsediyor ama oranın kötü olduğunu söylemiyordu” dedi.

KARDEŞİ DE SUBAY


Üç kardeş olan şehit Uyar’ın erkek kardeşi Murat Uyar’ın da Afyonkarihasar’da astsubay olduğu belirtildi. Şehidin kendisi gibi polis olan 4 aylık hamile eşi Nedime Uyar, cenaze Uşak'tan Manisa'ya gönderilirken rahatsızlandı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı.

22 KELEŞ MERMİSİ

Şehit polis Uyar’ın 5 yıldır Diyarbakır’da görev yaptığı açıklandı. Vatandaşların, devriye görevi yapan polislere bir şey sorması üzerine şehit polis Uyar’ın nezaketen araçtan indiği ve vatandaşlarla konuştuğu sırada kendilerini takip eden bir araçtan, arkadan açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

13 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA


Olay yerinde 22 tane Kalaşnikof boş kovan mermisi bulunduğu açıklandı. Olayla ilgili bağlantılı olduğu iddiasıyla 13 kişi gözaltına alındı. Aynı saldırıda hayatını kaybeden Osman Caran adlı vatandaş da toprağa verildi.

'DEVLET YÖNETİCİLERİ KENDİ ÇOCUKLARINI GÖNDERSİN'

Dayısı Şefik Gürdoğan, yeğeninin şehit edilmesine sert tepki gösterdi: “Devlet yöneticilerine yazık diyorum. Kendi çocuklarını da göndersinler, evlat acısı neymiş görsünler. Devleti yönetenlerin herhalde aklı başındadır.”

BUGÜN GAZETESİ
31 Temmuz 2015 09:36
DİĞER HABERLER