Meriç Nehri'nde ağlara takılan yaklaşık 510 gram ağırlığındaki pirana balıkçıları endişelendirdi.
20 yıldan bu yana balıkçılık yapan Kadir Özsal, iki gün önce davul denilen aletle balık tutmak için Meriç Nehri kenarına gitti. Aleti suya bırakan Özsal, davulu çıkardıktan sonra keskin dişleri olan 30 santim uzunluğunda pirana balığı ile karşılaştı. Gözlerine inanamayan Kadir Özsal, büyük şaşkınlık yaşadı.
Fotoğraflardan ve belgesellerden gördüğü kadarıyla balığın pirana olduğunu söyleyen Kadir Özsal, pirananın çok çabuk üreyen bir balık türü olduğunu ifade etti. Özsal, "Meriç Nehri'nde bulunması çok tehlikeli. Balık tutup ailesini geçindiren insanlar var. Bu balığın üremesi diğer balıkların sonu demektir." dedi.
Başka bir balıkçı ise, arkadaşlarının başına ilk kez böyle bir olayın geldiğini belirterek, balıkçılar ile nehirde yüzecek insanların dikkatli olması gerektiğini kaydetti.
Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksek Okulu Su Ürünleri bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Gürsoy Gaygusuz, fotoğraflardan tam olarak anlaşılmamakla birlikte balığın pirana olduğunu söyledi. Gaygusuz, balığın akvaryumunda bakamayan insanlar tarafından nehre bırakılmış olabileceğini, yaşayabilmesi için sıcaklığının 23 ile 27 derece arasında olması gerektiğini ifade etti.
Piranaların subtropikal bölgeye tercih ettiğini anlatan Gaygusuz, Meriç Nehri'nde su sıcaklığı kışın düşeceği için balığın yaşamasının zor olduğunu belirtti.