Merkel'in Kilis'e gelmesi için dünyanın en büyük davetiyesi hazırlandı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kilis'te geçirmesi için dünyanın en büyük davetiyesi ile davet edildi. Elbeyli ve Öncüpınar sınır kampındaki binlerce Suriyeli kadının da imzaladığı davetiye Merkel'e ulaştırılacak.

Kilis Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen programda Suriyeli kadınlar, "Sayın Merkel, en büyük arzumuz Dünya Kadınlar Günü'nde sizi aramızda görmek, bu anlamlı günü beraber kutlamak istiyoruz. Lütfen davetimizi kabul edin. Hep beraber, el ele dünyaya barış mesajları verelim" çağrısında bulundu.

Dünya kadın rekorları çerçevesinde, mülteci kamplarındaki kadınlarla dünya çapındaki farkındalığa dikkat çekmek amacıyla gerçekleşen rekor denemesi, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Dünya Kadın Rekorları, Rekor Tescil ve Hakem Heyetince tescil edildi.

'GÖKTEN YAĞMUR YERİNE BOMBALAR YAĞIYOR'

Davetiye programında konuşan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, "Bugün Kilis'te tarihi bir günü yaşıyoruz. Bu bölgemizde yaşadığımız tarihi günlerdeki gibi. Biz bu meydanda güvenlik içerisinde yanı başımızda 7 kilometre ileride dünyanın en vahşi en korkunç olayı cereyan ediyor. 7 kilometre ötemizde kadınlar ölüyor, çocuklar ölüyor, yaşlılar ölüyor, hatta hayvanlar ölüyor, bitkiler yok ediliyor, gökten yağmur yerine bombalar yağıyor. Ama Suriye'nin hemen bu tarafına geçtiğimiz zaman huzur içerisinde, refah içerisinde, mutluluk içerisinde, barış içerisinde yaşıyoruz." dedi.

'KİLİS'E NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ'NÜN VERİLMELİ'

Kilis'e Nobel Barış Ödülü'nün verilmesi gerektiğini ifade eden Kara, sözlerini şöyle sürdürdü; "Kilis'in nufüsü 93 bin 400 olmasına rağmen 127 bin Suriyeli var. Biz bu kardeşlerimize göçmen, sığınması demiyoruz misafir diyoruz. Ve biz onlarla işimizi aşımızı paylaşıyoruz. Ve Kilis'in yaptığı Dünya barışını altın harflerle yazılması gereken bu olayı lütfen hem Almanya'da hem de Avrupa Birliği'nde hem bütün dünyada haykırarak anlatınız Dünyaya örnek olan bugün dünyanın en çok sıkıntı çektiği birlikte yaşama kültürünün Kilis'te nasıl yaşandığını gözlerinizle görün ve anlatın. Bunun da nişanesi olacak Nobel Barış Ödülü'nün Kilis'e verilmesi konusunda bize her türlü desteği vereceğinize inanıyoruz."

Almanca ve Türkçe yazılı pankartların asıldığı meydanda çocuklar da yoğun ilgi gösterdi. 19 metre uzunluğundaki davetiyeye imzalar atıldıktan sonra etkinlik sona erdi. Cihan CİHAN
02 Mart 2016 15:51
DİĞER HABERLER