Mersin'deki otogar krizinde tatlı son

Mersin'deki otogar krizinde tatlı son
Mersin'de otogar krizinde yaşanan krizde tatlı sona gelindi. Yüklenici firmanın, esnafların geç taşınması nedeniyle sözleşme tarihinin 11 Şubat'tan 17 Nisan 2015 tarihine alınması teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Sorunun çözülmesi nedeniyle otogar işletmesini alan Şimşek Grup Başkanı Halit Şimşek, Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı ve otogar esnafından Sinan Koç, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret ederek çiçek sundu.

Başkan Burhanettin Kocamaz, eski meclis salonunda yaptığı kabulde otogardaki problemin çözüldüğünü belirtti. 2 meclis üyesi dışındaki diğer arkadaşlarının sözleşme tarihi olarak 17 Nisan'ı kabul ettiğini ifade eden Kocamaz, konuyu sordukları İçişleri Bakanlığı'ndan 'Belediye encümeni hazırlanan raporlar çerçevesinde değerlendirmesini yapıp karar verebilir' diye geldiğini kaydetti. Kocamaz bugün yapılan değerlendirmede ise 2 meclis üyesinin dışında bütün arkadaşların sözleşme tarihi olarak 17 Nisan'ı kabul ettiğini söyledi.

Otogar esnafından Sinan Koç ise Mersin otogarı ile ilgili bir önceki mecliste 11.02.2015 tarihinde yapılan sözleşmenin 17.04.2015 olarak düzeltilmesi taleplerinin olduğunu hatırlattı. Burada bir takım siyasi düşüncelerden kaynaklı iş kaosa gitme durumunda iken Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'ın üzerine sorumluluk aldığını ifade eden Koç, "İçişleri Bakanlığından görüş isteyerek, daha sonra bakanlık raporunun vermiş olduğu yetkiye dayanarak bugünkü encümenden 2 üyenin olumsuz görüşüne rağmen olumlu bir sonuç çıktı. Bu mesele Mersin'in meselesi idi. Mersin'e gelen misafirlerin meselesi ve Mersin esnaflarının meselesi idi. Burada herhangi bir çıkar, rant yoktu. Ama bazı siyasi partiler burada bir sorun varmış gibi tavır takındılar. Artık yazıhanelerin satılma olayı kapandı. Bundan sonra firmalarla birlikte bu iş yürüyecek" diye konuştu.

Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı ise gönüllerinin diğer siyasi partilerin de bu çorbada bir tuzlarının olmasından yana olduğunu kaydetti. Burada herhangi bir rantın olmadığını anlatan Avcı, "Bu konu Mersin'in konusu. Mersin halkının çilesi idi. Daha önce 2-3 ay kentin çeşitli yerlerinden otobüslerin gelip gitmesi söz konusu olmuştu. Bunların tekrar olmaması için bu şarttı. Burada esnafların mağduriyeti söz konusu idi. Onlar adına bir kez daha teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Otogarda bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği yönündeki soruya Avcı şöyle cevap verdi: "Bundan sonra diğer esnaf arkadaşlarımızı da davet edeceğiz. İhaleyi alan şirkete ortak olmak isteyenler ortak olacak, ortak olmak istemeyip kiracılık sıfatıyla devam etmek isteyenler şirketten kiralayacaklar. Artık o kaosun o krizin olabilmesi için herhangi bir neden yok. Kirayı düşürebilmek için seneye mahkemelere başvuracağız. Uygunluk ve diğer illerden emsallerini gösterip bu kirayı biraz daha düşürürsek bizde evimize bir lokma ekmek götürmek durumunda olacağız. Şu anda dışarıda kalan herhangi bir firma yok."

Otogar işleticisi Halit Şimşek ise esnafların otogarı Nisan ayının 17'sinde geldiği için kira başlangıcının aynı tarih olması gerekirken ihalenin yapıldığı Şubat ayının başlangıç kabul edildiğini söyledi. Kararın düzeltilmesinin esnaflar adına sevindirici olduğunu anlatan Şimşek şunları kaydetti: "Ne hikmetse Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve CHP Grup Başkanı ve CHP yöneticileri bu işte tavşana kaç tazıya tut misali yaptılar. Otogar satışını bile onlar gündeme getirdi. Sonra ilk karşı çıkan yine onlar oldu. Yani ne yapmaya çalıştıklarını biz de anlamıyoruz:"
CİHAN
19 Ağustos 2015 16:32
DİĞER HABERLER