Meslek edinmek isteyen kadınlar, kurslara yöneliyor

Meslek edinmek isteyen kadınlar, kurslara yöneliyor -Kocaelide aile bütçesine katkı sağlamak isteyen kadınlar, Büyükşehir Belediyesinin açtığı meslek ve sanat eğitimi kurslarını tamamladıktan sonra iş hayatına atılıyor -KOMEKe bu
KOCAELİ (A.A) - Kocaelide aile bütçesine katkı sağlamak isteyen kadınlar, meslek ve sanat eğitimi kurslarını tamamladıktan sonra iş hayatına atılıyor.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve 212 branşta eğitim veren Kocaeli Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarına (KOMEK) gelen kadınlar, evde vakit geçirmek yerine kurslara katılarak, meslek sahibi olup aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışıyor.
     Söz konusu merkeze bu yıl başvuran 27 bin kursiyerlerden 19 bin 640ını kadınlar oluştururken, 2005te kurulan KOMEKte bu güne kadar 272 bin 609 kişi, aldıkları eğitimin ardından yeni bir meslek öğrenerek sertifika aldı.
     Merkezde ön muhasebe kursuna katılan kursiyerlerden Berna Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce internet kafe işletmeciliği yaptığını belirterek, internetin yaygınlaşmasıyla iş yerini kapatmak zorunda kaldığını ifade etti.
     İş ararken muhasebe alanında birçok iş ilanıyla karşılaştığını dile getiren Deniz, bu nedenle ön muhasebe kursuna kayıt yaparak meslek sahibi olmak istediğini kaydetti.
    
     -Kızının çeyizini kurstaki eğitimle tamamladı-
    
     Mefruşat kursiyerlerinden Sevil Çiftçi de KOMEKte 8 yıldır çeşitli alanlarda eğitim aldığını vurgulayarak, bu güne kadar dikiş, el nakışı, iğne oyası ve mefruşat kurslarına katıldığını söyledi.
     Nişanlanan kızının çeyizini burada hazırladığını belirten Çiftçi, Evde boş oturunca insan strese giriyor. Kursta arkadaşlar edindik. Burada öğreniklerinizle aile bütçenize katkı sağlayabilirsiniz. Satılabilecek ürünler yapıyoruz. Bizim yaptığımız deri oturma odası takımları 600 liraya satılıyor, biz burada onu 100 liraya mal ettik dedi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız - Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
07 Mart 2013 12:39
DİĞER HABERLER