MHP'li Akçay: İktidar sahipleri, merdiven altı siyaset yapmaktan vazgeçsinler

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurum ve kurallarıyla yönetilmesinin artık öğrenilmesi gerektiğini belirterek iktidar sahiplerinin merdiven altı siyaset yapmaktan vazgeçmelerini istedi.

Erkan Akçay, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. Rusya'nın Türkiye'ye yönelik iddialarının hatırlatılması üzerine Akçay, iddiaların vahim olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri tarafından açıklanması gereken bir husus ve açıklanmaya muhtaç olduğunu belirten Akçay, Cumhurbaşkanının bu kadar vahim ve ağır iddialar altında kalamayacağını ifade etti.

"İspat etmeleri gerekir, edemezlerse istifa etsinler' sözünün de yetersiz olduğuna dikkat çeken Akçay, bu konuda Türk kamuoyu, dünya ve muhatapları ikna edecek açıklamaların yapılmasında büyük fayda olduğunu söyledi. Diplomatik ilişkilere büyük yoğunluk ve ağırlık verilmesi gerektiğini anlatan Akçay, bunun mutlaka diplomatik yoluyla çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. Rusya'nın tehditlerine boyun eğilmeyeceğini dile getiren Akçay, hukuk içerisinde yürünmesi gerektiğini kaydetti. Siyasi ve diplomatik kanallara ağırlık verilmesi gerektiğini anlatan Akçay, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurum ve kurallarıyla yönetilmesinin artık öğrenilmesi gerektiğini belirterek iktidar sahiplerinin merdiven altı siyaset yapmaktan vazgeçmelerini istedi.

BAŞBAKANLIK GENELGESİ, CUMHURBAŞKANI İLE BAŞBAKAN ARASINDA ATAMALAR KONUSUNDA GİZLİ BİR BİLEK GÜREŞİNİN YANSIMASIDIR

'Partili Cumhurbaşkanı' tartışmaları konusunda ise Akçay, sorunun özünün anayasa ve sistemden kaynaklanmadığını, temelde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetim anlayışı ve tarzından kaynaklandığını vurguladı. Erdoğan'ın şahsi ve keyfi yönetme anlayışından kaynaklandığını dile getiren Akçay, ülkenin kurum ve kurallarıyla yönetilmemesinden kaynaklandığını ifade etti. Hukuka ve anayasaya uymamasından kaynaklandığını anlatan Akçay, şimdi Fransız tipi başkanlık sistemi denmeye başlandığını belirterek geçen dönemde Türk tipi başkanlıktan bahsedildiğini hatırlattı.

Yasama ve yargının kendi diktatöryel anlayışları çerçevesinde bir engel görüldüğünü dile getiren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Anayasanın ilk 3 maddesinin hedef alındığını söyledi. Bir türlü dillerinin altındaki baklanın çıkarılmadığını dile getiren Akçay, tipsiz bir başkanlık söylemleri olduğunu, içeriği belli olmayan ama adının sürekli söylendiğine dikkat çekti. Çözüm sürecinde de aynı şeyin olduğunu belirten Akçay, çift başlılığa bir başbakanlık genelgesini örnek gösterdi.

Genelge ile Başbakan Davutoğlu'nun tüm kamu kurumlarındaki atamaları kendi iznine bağladığını anlatan Akçay, bu genelgenin Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında atamalar konusunda gizli bir bilek güreşinin yansıması olduğuna dikkat çekti. Sorunun şahsi ve keyfi davranmaktan kaynaklandığını dile getiren Akçay, yasa ve Anayasaya uyulması halinde bu yaşanan sorunların hiçbirinin yaşanmayacağına dikkat çekti. Akçay, MİT TIR'larında yaşanan hadiseyi örnek gösterdi. CİHAN
04 Aralık 2015 16:26
DİĞER HABERLER