MHP'li Aycan: Polis olmayı bekleyen 1.700 gencin önü hukuksuz şekilde kapatıldı

MHP'li Aycan: Polis olmayı bekleyen 1.700 gencin önü hukuksuz şekilde kapatıldı
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Haziran ayında Polis Meslek Yüksek Okulu mezunu gençlerin 2 yıllık eğitimlerini bitirerek göreve başlamaları beklenirken, usule uygun olmayan bir şekilde mülakata tabi tutulduğunu söyledi. Polis memuru adayı gençlerin eğitime başladığında bir mülakat zorunluluğu olmadığını kaydeden Aycan, "Mülakat okula giriş aşamasında yapılmalı. Bu mülakat keyfi bir şekilde yapılmış, herhangi bir ölçme, değerlendirme sınırlarına uymaksızın şeffaf olmayan bir şekilde mülakat yapılmış ve itiraz da kabul edilmeyerek 1.700 gencimiz atanma beklerken 'polis olamaz' diye dosyalarına ifade düşülmüş ve önleri kapatılmıştır. Bu olay tamamen hukuksuz ve keyfi bir uygulamadır. Bu uygulamanın kamuoyuna yansımasını istiyoruz ve bunun takipçisi olacağız." diye konuştu.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, TBMM'de polis meslek yüksek okulu mezunlarının durumu ve sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Haziran ayında Polis Meslek Yüksek Okulu mezunu gençlerin 2 yıllık eğitimlerini bitirerek göreve başlamaları beklenirken sonradan çıkarılan yönetmelikle usule uygun olmayan bir şekilde mülakata tabi tutulduğunu kaydeden Aycan, "Bu gençlerimiz eğitime başladığında bir mülakat zorunluluğu yoktu. Bir yönetmelik değişikliği yapılarak mülakata tabi tutulmak zorunda bırakıldılar." dedi. Mülakatın aslında okula giriş aşamasında yapılması gerektiğini belirten Aycan, "Okulu bitirdikten sonra mezunlar mülakata tabi tutulmuştur. Bu mülakat keyfi bir şekilde yapılmış, herhangi bir ölçme, değerlendirme sınırlarına uymaksızın, şeffaf olmayan bir şekilde mülakat yapılmış ve itiraz da kabul edilmeyerek 1.700 gencimiz atanma beklerken 'polis olamaz' diye dosyalarına ifade düşülmüş ve önleri kapatılmıştır. Bu olay tamamen hukuksuz ve keyfi bir uygulamadır. Bu uygulamanın kamuoyuna yansımasını istiyoruz ve bunun takipçisi olacağız." açıklamasında bulundu.

Aile hekimlerine de genelge ile nöbet tutma zorunluluğu getirildiğini ifade eden Aycan, "Hastane acillerinde aile hekimleri nöbet tutmaya mecbur edilmiş, bu uygulama beklenen sonucu vermemiş, bir takım yanlışlıklar içerdiği için daha sonra bu uygulamadan vazgeçilmiş ve aile sağlığı merkezlerinde nöbet tutma zorunluluğu getirilmiştir. Aile hekimleri bunun da usulsüz olduğunu düşünerek haklı olarak böyle düşünmüştür, alt yapı oluşturulmadan, iyi planlanmadan, zorla aile hekimlerine nöbet tutturulmak istendiği için aile hekimleri bu uygulamaya direnmiş nöbetlere gitmemiştir." şeklinde konuştu.

44 BİN AİLE HEKİMİ VE AİLE SAĞLIĞI ELEMANININ YÜZDE 75'İNE SORUŞTURMA AÇILMIŞ

Nöbetlere gitmeyen aile hekimleri hakkında soruşturma açıldığını ifade eden Aycan şunları söyledi: "Daha önce yönetmelikte olmayan bir hükümle her tutulmayan nöbet için 20 ceza puanı uygulaması getirilmiş. Aile hekimleri kamu personeli olması gerekirken sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta. 2 yıllık süre içerisinde hiç kimseye olmayan şekilde 100 ceza puanı aldığında tek taraflı olarak sözleşmesi feshedilmekte ve aile hekimliği yapması engellenmekte. Aile hekimlerine Türkiye genelinde soruşturma başlatılmıştır. Ülke genelinde 44 bin aile hekimi ve aile sağlığı elemanının yüzde 75'ine soruşturma açılmış ve ceza verilmiştir. Her nöbet için 20 ceza puanı verildiği için bugün bir çok aile hekimi sözleşmesi feshedilme noktasına gelmiştir ve sınırda bulunmaktadır. Şu an 90 ceza puanı olan birçok aile hekimi ve aile sağlığı elemanı vardır. Bu bir baskı oluşturmadır. Bundan şikayetçiyiz."

CİHAN
08 Temmuz 2015 15:11
DİĞER HABERLER