MHP'li Günal: Torba kanunlar TBMM'nin itibarını ayaklar altına aldı

MHP'li Günal: Torba kanunlar TBMM'nin itibarını ayaklar altına aldı
ANTALYA (CİHAN)- MHP Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, torba kanunların TBMM'nin itibarını ayaklar altına aldığını belirtti. Artık bir AKP klasiği haline gelen ve Meclis'in itibarını ayaklar altına alan, TBMM Başkanlığı'nı adeta evrak sevk memuru haline getirerek etkisizleştiren, ihtisas komisyonlarını ise tamamen devre dışı bırakan bu tür torba kanunlar hükümet teklifi olarak geldiğini belirten Günal, siyasi iktidarın resmen kanun yoluyla hukuku katlediğini kaydetti.

Günal, yaptığı açıklamada, maalesef TBMM'de artık hukuksuzluk genel kural haline geldiğini ifade etti. Artık kuvvetler ayrılığı diye bir şey kalmamış ve yürütme ile yasama iç içe geçtiğinin altını çizen Günal, yargının kararları da kanun yoluyla geçersiz hale getirildiğini vurguladı.

Hiçbir hukuk kuralını tanımayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek adamlığa doğru yol almakta ve Türkiye'yi de bir uçuruma doğru sürüklendiğini ileri süren Günal, bundan daha vahim olanın ise AK Parti milletvekillerinin uyuşturulmuş gibi sorgulamadan bütün bu hukuksuzlukları parmaklarıyla aklamaları ve diktatörlüğün yolunu açmaları olduğunu kaydetti.

AK Parti Hükümeti muhalefetin sesini kısmak ve yanlışların üstünü örtmek için, istisnai durumlarda torba kanun denilen bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun uygulamasını genel hale getirmiş ve sıkça kullanmaya başlandığının altını çizen Günal, "İşin garibi yine Meclis İçtüzüğüne aykırı şekilde bu kanunlar muhalefetin direncini kırmak ve yanlışları kamuoyunun gözünden kaçırmak için temel kanun şeklinde görüşülmektedir. AKP hükümetinin en iyi yaptığı ranta ilişkin düzenlemeler ise herkesin çoktan uykuya daldığı ve TBMM TV'nin de yayında olmadığı saatlerde sabaha karşı verilen değişiklik önergeleriyle kabul edilmektedir. Esas itibarıyla, torba kanun tasarı ve tekliflerinin çoğu, ekonomik ve mali hükümler içerdiği için, esas komisyon olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmektedir. Başka ihtisas komisyonlarının görev alanına giren hükümlerin tamamı paket halinde Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildiği için ilgili ihtisas komisyonları devre dışı bırakılmaktadır. Tali komisyon olarak da ilgili komisyonların tasarı veya teklifleri görüşmesi beklenmeden alelacele komisyondan geçirilerek Genel Kurula gönderilmekte ve uzman komisyonların görüşleri ve önerileri alınmadan kanunlaşma süreci tamamlanmaktadır. Ayrıca torba kanunların komisyonda görüşülmesi sırasında İçtüzüğün 35. ve 87. maddelerine aykırı olarak yeni maddeler ihdas edilmektedir." diye konuştu.

Böylece torba olarak gelen tasarı veya teklif, önce çuvala, sonra da harara döndüğüne dikkat çeken Günal, Kanunun geldiği şekliyle kabul edilen son hali arasında dağlar kadar fark olmakta ve gece yarısı verilen önergelerle birçok rant veya yandaşlara kıyak maddesi ya da devletin bölünmesine yol açabilecek ve tepki çekecek maddeler hızla kanunlaştırıldığının altını çizdi. CİHAN
17 Mart 2015 18:14
DİĞER HABERLER