MHP Milletvekili Canlı: Yapılan bu işe kargalar güler

MHP Milletvekili Canlı: Yapılan bu işe kargalar güler
MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, denetim adı altındaki baskıların amacının, başarılarıyla kendisini ispat etmiş eğitim kurumlarını itibarsızlaştırma çabası olduğunu söyledi. Canlı, "Yapılan bu işe kargalar güler." dedi.

Gümüşhane Canlı, geçtiğimiz günlerde polis nezaretinde 7 kurumun aynı anda denetim yaptığı Özel Gümüşhane Bahar İlkokulu ve Ortaokulu'na destek ziyaretinde bulundu. Denetimle ilgili okul yöneticilerinden bilgi alan Canlı, yapılan denetimlerin başarılarıyla kendisini ispat etmiş olan okulun halk nazarında itibarını azaltmaya yönelik bir tutum olduğunu ifade etti. Yapılanları kesinlikle kabul etmediğinin altını çizen MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, "Bir zamanlar okulun yapmış olduğu programlarda ön saflarda olanlar şimdi mecburen böyle bir denetim ekibinde istemeyerek yer almaktadırlar. Her kurum yasal çerçevede faaliyetlerini devam ettirmek durumundadır. Yapılan denetimler de hukuk çerçevesinde olmalı, kurumlar arsında ayrım ve ötekileştirme olmamalı." diye konuştu.

Yaşananları akıl tutulmasının neticesi olarak gördüğünü dile getiren Canlı, sözlerine şöyle devam etti:

"Görünen o ki, bu kurumlar hedefe konulmuş ve baskı altında tutulmak isteniyor. Yapılan bu işe kargalar güler. Vicdanen baktığınızda bunun bir denetim değil, bir baskı oluşturma gayreti olduğu görülmektedir. Yüce mevlamız milletimizin birliğini dirliğini bozmasın, yöneticilerimize akıl ve izan versin. Unutulmamalı ki, keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Netice itibarı ile zulüm hiçbir zaman ilelebet değildir. Zulüm yapanlar ömürlerini bir miktar uzatırlar ama kalıcı olamazlar. Sadece eğitim kurumlarına değil bazı derneklere, cımbızla seçilen esnaflara yönelik yapılan bu baskıyı asla kabul etmiyorum."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Aydın Demirci de, "Milletvekilimizi okulumuzda, yanımızda görmek bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.
CİHAN
02 Eylül 2015 16:50
DİĞER HABERLER