MHP'li muhaliflere bir şok da Ankara Valiliği'nden

Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararına dayanarak MHP’nin 15 Mayıs’taki kurultayını engelleyen Ankara Valiliği, 19 Haziran’daki kurultay sürecini yürüten Çağrı Heyeti üyelerine ‘Dernekler Kanunu’na muhalefetten para cezası kesti

MHP delegelerinden Cemal Enginyurt’un yaptığı başvuruyu aynı gün sonuçlandıran ve kurultayın ‘dernek merkezi dışında’ toplandığını öne süren valiliğin, Çağrı Heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ile Mehmet Bilgiç’i ‘dernek yöneticisi’ kabul ederek kişi başına 881 lira para cezası vermesi yeni bir tartışmaya yol açtı. Valiliğin bu kararı, MHP yönetiminin kurultayın Ankara dışında yapıldığı iddiasına dayanak teşkil edecek nitelikte.

Valiliğin kararını Yarına Bakış’a değerlendiren Çağrı Heyeti üyesi Ayhan Erel, kararın hukukî dayanaktan yoksun olduğunu anlattı: “Ben bir avukatım. Bu kararı anlamakta güçlük çekiyorum. Ankara’nın merkezi neresi? Bize bir açıklasınlar. Eğer merkez, parti genel merkezinin bulunduğu Çankaya ise MHP’nin Altındağ ilçesinde bulunan Arena’da yaptığı kurultayları ne yapacağız? Ankara’nın mülki sınırları büyük şehir yasasıyla bellidir.”

Ayhan Erel, Dernekler Kanunu’na göre ceza almalarını ve bu cezanın Genel Merkez tarafından sahiplenilmesine de tepki göstererek, “MHP Genel Merkezi işine gelmediğinde ‘Koskoca partide Dernekler Kanunu’na göre mi işlem yapılır?’ diyordu. Şimdi ise Dernekler Kanunu’na sığınıyor.” diye konuştu.

25 Haziran 2016 09:54
DİĞER HABERLER