MHP'li Vural: Diyanet İşleri Başkanı'nın zırhı cübbesidir, dinidir

MHP'li Vural: Diyanet İşleri Başkanı'nın zırhı cübbesidir, dinidir
MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, "Diyanet İşleri Başkanı'nın zırhı cübbesidir, dinidir. 'İbret-i âlem için vereceğim.' derken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın milletimize verdiği sözün altında kalmasını sağlıyorsun. Çek elini. Senin israfını aklama yeri değil Diyanet İşleri Başkanlığı. Sen Mercedes'in pazarlama direktörü müsün?" dedi.

Grup Başkan Vekili Vural, İzmir'deki Balkan göçmeni derneklerinin temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Toplantıdan önce gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e zırhlı araç tahsis edecek olmasına tepki gösterdi. Vural, şunları söyledi: "Maalesef HDP, AKP ve Cumhurbaşkanı, Diyanet İşleri Başkanı ile oyun oynamaktadır. HDP, AKP ve Cumhurbaşkanı, Diyanet İşleri Başkanı'nın saygınlığını maalesef ayaklar altına düşürmekte ve onu siyasete alet etmektedir. Erdoğan'ın ibret-i âlem için geri vereceği sürpriz, gerçekten merak ediliyordu. Diyanet İşleri Başkanı'na zırhlı Mercedes alacakmış. Ey Cumhurbaşkanı, ey AKP, ey HDP, kirli siyasetinize Diyanet İşleri Başkanlığımız'ı katmayın. Haddinizi bilin. İkiniz de aynı dağın gülüsünüz. İkiniz de din düşmanı PKK ile birlikte dinimize, milli değerlerimize saldırıyorsunuz. Diyanet İşleri Başkanı'nın zırhlı araca ihtiyacı yok. Diyanet İşleri Başkanı'nın zırhı cübbesidir, dinidir. Bu cübbesini çıkarıp zırh takmak, siyaset için Diyanet İşleri Başkanı'nı kullanmak, dinimize, diyanetimize müdahale etmek, milletin vicdanına müdahale etmektir. Bundan önce de bir savcıya zırhlı araç tahsis etmiştin. Ne mesajı veriyorsun Diyanet İşleri Başkanlığı'na? Tehdit mi ediyorsun? Diyanet İşleri Başkanlığı, bu iradeden geri dönmemelidir."

'HIZLI TREN HAYALDİR' ATFINI YALANLADI

Ordu ile Giresun arasında yapılan havaalanının açılış töreninde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasını hatırlatan Vural, sözlerine şöyle devam etti: "Davutoğlu, benden bahsetmek suretiyle 2002 yılında dönemin bakanının, 'Hızlı tren hayaldir, kimse göremez.' dediğini iddia etmiştir. Başbakan yalan söylemektedir. Başbakan'ın hızlı trenle ilgili bu iddiası külliyen yalan. Bir kere ey Başbakan, ben bu projenin ihalesini yaparken, kredisini çözerken MHP'nin koalisyon olduğu dönemde sen Beykent Üniversitesi'nde profesör olmaya çalışıyordun. Anlamazsın. Türkiye'yi yöneten bu zihniyet, yalan söylemeye devam etmektedir." CİHAN
23 Mayıs 2015 18:00
DİĞER HABERLER