Milli İttifak liderleri Kocaeli'de coşkuyla karşılandı

Milli İttifak liderleri Kocaeli'de coşkuyla karşılandı
Milli İttifak, Kocaeli’nde miting yaptı. İlk konuşmayı yapan merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu ve Saadet Partisi Mardin 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Özal, mevki ve makam için siyasete girmediğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sizin saraylara, uçaklara yatırdığınız paraları, yandaşlara verdiğiniz paraları, kutulara doldurduğunuz paraları, kasalara doldurduğunuz paraları, İsviçre, Katar, Amerika bankalarına gönderdiğinizi paraları söküp alıp getireceğiz ve millete vereceğiz." dedi.

Milli İttifak, Kocaeli’nde miting yaptı. İlk konuşmayı yapan merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu ve Saadet Partisi Mardin 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Özal, mevki ve makam için siyasete girmediğini söyledi. Özal, "Türkiye'nin gidişinden endişem olduğu için siyasete girdim. Bu ittifak ve 7 Haziran seçimleri Türkiye için çok önemli, bunu unutmayın. Bu ittifak Türkiye'de halk için, vatanı için, sizler için, canını vermiş üç kişinin ruhu üzerine kurulmuş bir ittifaktır. Rahmetli, Özal, Erbakan ve Yazıcıoğlu. Onlar bu ülke için şehit oldu, bunu unutmayın. Bunun sorumluluğu hepimizin üzerinde. Bu seçimlere giderken vicdanınızı dinleyin. Yanlışlara, hatalara, haksızlıklara, yolsuzluklara ortak olmayın. Bunun vebali çok büyüktür. Kimse bunun hesabını veremez. Biz önce hesabımıza Allah'a sonra büyüklerimize veririz. Onun için onların devamı için biz buradayız. Bugün rahmetlinin dönemindeki orta direk nerede? Rahmetli Erbakan döneminde işsizlik oranı yüzde 6,5'tu. En düşük oranlardır. Özal döneminde yüzde 6,5'tu. Şimdi yüzde 15'in üzerinde. Bu mu adalet sizce? Onun için kardeşlerim bu seçimlere giderken vicdanlarınıza elinizi koyun ve ona göre karar verin. Bu seçimler Türkiye'nin geleceği için, çocuklarınız için çok önemli seçimlerdir. Bu işin gerçekten ileriye dönük şakası yok. Boş laflara inanmayın. Bu ittifak önemli bir ittifaktır. 'Bu ittifak barajı geçer mi' diye soruyorlar. Bu ittifak barajı zaten geçti, bundan kimsenin endişesi yok." şeklinde konuştu.

Ondan sonra konuşan Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Mustafa Destici ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, TOBB Genel Kurulunda kendilerini patronlara şikayet ettiğini hatırlattı. Destici, şunları söyledi: "Sen bırak bizleri patronlara şikayet etmeyi, sen ezilenlerin yanında dur, işçilerin yanında dur. Sen AB'den bahsediyorsun. AB'de asgari ücretle çalışan işçi oranı sadece yüzde 5. Peki Türkiye'de kaç? Yüzde 50. Sen önce bunu düzelt bunu. Bu adaletsizliği ortadan kaldır. Şimdi diyorlar ki 'kaynağı nereden bulacaksın?' Değerli kardeşlerim, ben de onlara buradan sesleniyorum. Siz saraylara kaynağı nereden bulduysanız, uçaklara kaynağı nereden bulduysanız, kutulara paraları nereden bulduysanız, kasalara paraları nereden bulduysanız... Saraya para var, uçağa para var, kasalara para var, ayakkabı kutularına para var. Sizin saraylara, uçaklara yatırdığınız paraları, yandaşlara verdiğiniz paraları, kutulara doldurduğunuz paraları, kasalara doldurduğunuz paraları, İsviçre, Katar, Amerika bankalarına gönderdiğinizi paraları söküp alıp getireceğiz ve millete vereceğiz."

 Son olarak konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da iktidar partisinin kendilerine vaadlerinin kaynağını sorduğunu anımsattı. Kamalak, "Sen 12 yıl içerisinde faiz babalarına tam 600 milyar lira ödedin. Nereden buldun kaynağı? Milletten vergi biçiminde almadın mı? Halihazırdaki 2015 bütçesine sadece faiz için, ana para yok o zaten derya gibi gidiyor, tam 534 milyar lira ödenek konulmuştur. Bu 54 milyarı öderken kaynağı nereden bulacaksın? Elbette fakir fukaradan, içtiğiniz çaydan alacak, kullandığınız mendilden alacak, az yazdığınız defterden kalemden alacaktır. Öbür taraftan mühendisler mimarlar diyor ki 'şu Aksaray var ya, bunun maliyeti en az 10 milyar lira.' Kaynağı nereden buldun? Babanın kesesinden mi? Soruyorum, ey kaynak soranlar, bu kadar parayı siz babanızın kesesinden mi buldunuz? Yoksa özel çiftliğinizden mi getirdiniz? Değerli kardeşlerim, cevap yok, verecek takatları da yok. Yaptıkları tek şey konuşturmayın, televizyonlara falan çıkarmayın. Parasıyla bile. Bakın parasını bile ödüyoruz, 'sakın seslerini vermeyin' diyorlar. Alo Fatihleri hatırlayın. Ama ne yaparlarsa yapsınlar temiz yürekler, imanlı kalpler, Anadolu'nun tertemiz insanları bizimle beraberdir Allah'ın lütfu ve inayetiyle." diye konuştu. Mitingde Milli İttifak’ın milletvekili adayları tanıtıldı.

03 Mayıs 2015 20:20
DİĞER HABERLER