Milli İttifak liderlerinden önemli açıklama

Milli İttifak liderlerinden önemli açıklama
Milli İttifak liderleri İstanbul milletvekili adaylarının tanıtıldığı programda konuştu...
Milli İttifak İstanbul milletvekili adaylarının tanıtıldığı programda konuşan SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ''Yolsuzluk, soygun gibi hadiseler hiçbir dönemde bu kadar meşruiyet kazanmamıştı.'' dedi. 

Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise, ''İktidarı elinde bulunduran siyasi güç, iktidarda kalmak adına ne gerekiyorsa makyavelist bir anlayışla, pragmatist faydacı bir anlayışla ne yapması gerekiyorsa hiçbir şey yapmaktan geri durmuyor." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) oluşturduğu 'Milli İttifak' İstanbul milletvekili adayları, Kamalak ve Destici'nin de katılımıyla Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle tanıtıldı. Programda Destici ve Kamalak, partililer tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Partililer, 'Milli ittifak barajları yıkacak', 'Muhsin Başkan, Mücahit Erbakan' sloganları attı. Sinevizyonda milletvekili adaylarının fotoğraflarının gösteriminin ardından program açılış konuşmalarıyla devam etti.

Yolsuzlukların hiçbir dönemde bu kadar meşruiyet kazanmadığını belirten Mustafa Kamalak, ''Türkiye'miz tarihin hiçbir döneminde günümüzdeki kadar genel ve yaygın bir biçimde ağır bir suçlamaya soykırım iddiasına muhatap olmamıştır. Yolsuzluk, soygun gibi hadiseler hiçbir dönemde bu kadar meşruiyet kazanmamıştı.'' ifadelerini kullandı.

İktidarın eğitim politikası eleştiren Kamalak, ''Mevcut iktidar sahipleri 10 yılda beş Milli Eğitim Bakan'ı değiştirdi. Demek ki kendileri de eğitim sisteminden memnun değiller ama bir türlü işin aslına özüne milli görüş noktasına gelemedikleri için bocalayıp duruyorlar.'' şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Milli İttifak ortaklarından eski BBP Lideri Mustafa Destici ise, ''Ülkemizde son yıllarda maalesef hiç olmadığı kadar bir ayrışma, kamplaşma ve siyasi anlamda bölünme yaşıyor. İktidarı elinde bulunduran siyasi güç, iktidarda kalmak adına ne gerekiyorsa makyavelist bir anlayışla, pragmatist faydacı bir anlayışla ne yapması gerekiyorsa hiçbir şey yapmaktan geri durmuyor. Maalesef ahlaki ölçülerimizle bağdaşmayan, manevi İslami ölçülerimizle bağdaşmayan, milli ölçülerimizle bağdaşmayan, devlet geleneğimizle bağdaşmayan her türlü davranışlar bugün normal bir davranış haline geldi. Ve mübah bir kavram olarak, mübah bir işlem olarak yapılmaya başlandı.'' şeklinde konuştu.

Gelir dağılımında adaleti sağlamak için Milli İttifak'ı kurduklarını belirten Destici, ''Şuanda ülkemizde ülkemizin varlıklarının yüzde elliden fazlasının sadece yüzde bir elinde tutuyor. Yüzde 35'ini sadece yüzde 1 harcıyor ve yiyor. İşte onun için bizler bu ülkede gelir dağılımında adaleti sağlamak için Milli İttifak'ımızı kurduk ve Allah'ın izniyle sağlayacağız. Ülkenin külfetinde nasıl berabersek nimeti de hep birlikte paylaşacağız.'' diye konuştu.

Tanıtım Kamalak ve Destici'nin milletvekili adayları ile çekilen toplu fotoğraflarının ardından sona erdi.

CİHAN
03 Mayıs 2015 15:44
DİĞER HABERLER