Milyonlarca memurun beklediği haber

Milyonlarca memurun beklediği haber
Memurlar yarın başlayacak olan görüşmeleri beklerken en çok bu konuda endişeli...

Yaklaşık 2 milyon 300 bin memur ile 2 milyon memur emeklisinin maaşına 2016-2017 yılları için yapılacak zam oranı, yarın başlayacak toplu görüşme süreciyle belirlenecek. Toplu sözleşme görüşmelerinde imza yetkisinin Memur-Sen'de olması, diğer iki konfederasyonda haklarının ‘hükümete peşkeş çekilmesi' endişesini doğurdu.

Yarın başlayacak olan memur ve memur emeklilerin 2016-2017 yılları ücret ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Tokuş endişelerini dile getirdi.

Görüşmelere üç büyük memur konfederasyonunun katılacağını, ancak imza yetkisinin en çok üyeye sahip olan Memur-Sen'de olduğunu belirten Tokuş, 2 yıl önce yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen ile yapılan toplu sözleşmede memur ve memur emeklilerinin önemli kayıplara uğradığını belirtti. 2014 yılında yapılan 123 TL'lik zammın, yıllık enflasyonun altında kaldığını belirten Tokuş, “Her memur ve emekli aylık ortalama olarak 75 TL ve yüzde 5 vergi kaybına uğramıştır” dedi.

‘Kayıplarımız telafi edilsin'

Kamu-Sen tarafından yapılan açıklamada, “Siyasi iktidara yakınlığı ile bilinen Memur-Sen'in 2016 ve 2017 yılları için geçerli olacak Toplu Sözleşmede, yine hükümet yanlısı bir anlayışla memurları mağdur edeceği endişesi içindeyiz. Bu nedenle memurların ne ekonomik, ne de sosyal haklarında önemli bir iyileştirme olmasını beklemiyoruz” denildi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak isteklerini dile getiren Tokuş, 2014 ve 2015 yıllarında olduğu gibi, 2016 ve 2017 yıllarında da haklarının "hükümete peşkeş çekilmemesi" için şimdiden uyardıklarını belirterek, başta geçmiş yıllardaki kayıplarının telafisi sonucunun çıkmasını istediklerini söyledi.

Meydan

02 Ağustos 2015 12:16
DİĞER HABERLER