Mudanya Devlet Hastanesi'nden üç aylık değerlendirme

Mudanya Devlet Hastanesi'nden üç aylık değerlendirme
Bursa'nın Mudanya ilçesinde geçen yılki aylık ortalama poliklinik hasta sayısının 21 binken yüzde 25 oranında artış gösterdiğine dikkati çeken Mudanya Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cumhur Kara, yatak doluluk oranının da yüzde 50'lerden yüzde 72'lere çıkmasının önümüzdeki yıllarda kapasiteyi zorlayacağını söyledi.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Mudanya Devlet Hastanesi'nde, yılbaşı itibariyle görevi devralan Başhekim Op. Dr. Cumhur Kara, üç aylık çalışmalarını basın toplantıyla açıkladı. Hastanenin konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında, kısa vadede üç ay içerisinde çözüme ulaştırdıkları çalışmalarını anlatan Op. Dr. Kara, ikinci üç aylık dönemdeki hedeflerini de kamuoyuyla paylaştı. 30 aylığına sözleşmeli olarak Orhangazi'den Mudanya Devlet Hastanesi'ne atandığını anımsatan Başhekim Op. Dr. Cumhur Kara, yöneticilik hayatında daha önce bir yılda yapılan işleri Mudanya'da üç ayda gerçekleştirdiklerini söyledi.
TIBBİ CİHAZ EKSİKLİKLERİ GİDERİLDİ
Hastanenin tıbbi cihaz ve donanım eksikliklerini giderdiklerini belirten Kara, 15 yıldır kullanılan ve ekonomik ömrünü tamamlayan Hasta Nakil Ambulansı'nın yerine yenisinin kazandırıldığını kaydederek, görüntü arşivleme ve iletişim sistemleri (PACS) kurulumu sayesinde zaman, emek, maliyet ve teknolojik açıdan tasarruf sağlandığını belirtti. Yaşam destek ünitesi sayısında dördüncü ventilatör cihazının yanı sıra, hayırsever desteğiyle fizik tedavide kullanılan infraruj cihazı ve solunum fonksiyon test cihazlarını hastaneye kazandırdıklarını anlatan Kara, "Ortopedik ameliyatlarda gerekli olan ameliyat masası ile çok eski ve artık kullanılamayan göz projeksiyon cihazının yerine yeni bir cihaz alımı da yaptık. Yıpranmış ameliyathane cerrahi aletlerini yeniledik. Tüm bunları yaparken, hastanedeki hizmetlerin etkinliği sayesinde bazı yeni birimlerin de oluşumlarını sağladık. Acil serviste çocuk hastaların takibini sağlamak için ayrı gözlem odaları oluşturduk. Poliklinik hastalarına EKG çekimleri için ayrı bir birimle birlikte personel görevlendirdik. Ameliyat bekleme sürelerinin kısalması amacıyla günübirlik cerrahi girişim yapılacak hastalar için lokal ünitesini oluşturduk" dedi.
100 YATAĞA GÖRE PERSONEL REVİZESİ ŞART
Bu çalışmalarla birlikte hastanenin fiziksel ve çevresel yapılarıyla ilgili düzenlemeleri de ihmal etmediklerini anlatan Başhekim Op. Dr. Cumhur Kara, 100 yataklı hastaneye göre revize edilmesi istenen personel eksikliğine de dem vurdu. Kara, cildiye konusunda kadro eksikliğinin yanı sıra tek olan kadın doğum ve çocuk branşlarında kapasitenin daha da yoğunlaşacağını öngördüklerini, bu nedenle de doktor sayısının artırılmasının ihtiyaç olduğunu söyledi.
YATAK DOLULUĞU YÜZDE 50'Yİ AŞTI
Hasta yoğunluklarıyla ilgili verileri de paylaşan Kara, 2014 yılında aylık ortalama poliklinik hasta sayısının 20 bin 967'den 2015'in üç aylık ortalamasında 26 bin 364'e yükseldiğine, hasta sayısının da aylık 573'ten 757'ye çıktığını belirtti. Yatak doluluk oranının yüzde 49,62'den yüzde 71,83'e yükseldiğine dikkati çeken Kara, acil servise geçen yıl aylık ortalama 5 bin 609 hastanın başvuru yaptığı hastanede bu yıl 7 bin 28 hastanın tedavi gördüğünü kaydetti. Kara, cihaz ve donanım noktasında kısa vadede yapmayı planladıkları eksiklikleri de dile getirdi.
CİHAN
13 Nisan 2015 14:13
DİĞER HABERLER