Mühendis adayları için 'üniversite, sanayi odası ve İŞKUR' işbirliği

Konya Sanayi Odası, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve İŞKUR Konya İl Müdürlüğü arasında Mühendis Adayları İstihdam Projesi (SÜMİS) için protokolü imzalandı.

Proje ile mühendis adayı öğrenciler, aldıkları eğitimi sanayi kuruluşlarında pratik hale getirme imkânı bulacak. Projeden yararlanan sanayiciler ise Mühendislik Fakültesi laboratuarında bulunan ekipman ve cihazları daha etkin kullanabilecek.

Projeden Sanayi Odası'nın tüm üyelerinin yararlanabileceğini söyleyen Konya Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, "Proje, Konya sanayisini yakından tanıyan, sorunlarına çözüm üretecek mühendis yetiştirmede öncü olacak." dedi. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde okuyan mühendis adaylarının projeyle, rakiplerine göre daha erken iş hayatına atılacaklarını anlatan Kütükcü, şunları kaydetti: "Mühendis adayı öğrencilerimizin, bir yandan okurken bir yanda da sanayi işletmelerimizde çalışmaları, onları rakiplerinden bir adım daha ön plana çıkaracak. Mühendis adaylarımız, okulda gördükleri teorik eğitimleri, fabrikalarımızda da uygulama imkânı bularak tecrübe kazanmış olacaklar. Ayrıca genç mühendisler pratik eğitimi yaparken ücretleri ve sigortaları da İŞKUR tarafından karşılanacak, böylece sanayiciye de ek yük oluşmayacaktır."

4 DÖNEMİ BAŞARILI BİTİREN ÖĞRENCİLER FAYDALANABİLECEK

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Engin de projenin bilgisayar, çevre, endüstri, elektrik-elektronik, harita, inşaat, jeoloji, kimya, maden, makine ve metalürji-malzeme mühendisliğinde okuyan öğrencileri kapsadığını söyleyerek, en az ilk dört dönemi başarı ile tamamlayan ve alt dönemlerden dersi olmayan öğrencilerin bu projeden faydalanabileceğini aktardı.

İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş ise İŞKUR İş Başı Eğitim Programı kapsamında, mühendis adaylarının en az 60 ve en fazla 160 gün istihdam edilebileceğini ifade ederek, haftada da en az bir iş günü, en fazla da 5 iş günü istihdam edilebileceğini sözlerine ekledi.

SANAYİCİLER DE ÜNİVERSİTE İMKANLARINDAN YARARLANACAK

Proje kapsamında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi laboratuarında bulunan ekipman ve cihazların döner sermaye aracılığıyla üye kuruluşlar tarafından daha etkin kullanılması sağlanırken, fakülte öğretim üyeleriyle sanayi kuruluşları arasında Ar-Ge İnovasyon kapsamında ortak projeler de geliştirilebilecek.

Protokol, Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Engin ve İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş tarafından imzalandı.

PROJEDEN YARARLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER BAŞVURU YAPACAK

Projeden faydalanmak isteyen sanayicilerin, ihtiyaç duydukları branşlardaki mühendis adayları için Konya Sanayi Odası Genel Sekreterliği'ne Nisan ve Kasım aylarında başvuruda bulunması gerekiyor. Taleplerin, mühendis adaylarına duyurulmasından sonra istekli olan öğrenciler, mülakat yoluyla belirlenip, İŞKUR'un İş Başı Eğitim Programı kapsamında istihdam edilebilecek. CİHAN
23 Aralık 2015 15:02
DİĞER HABERLER