Mültecilere, centilmenlik kursu verilecek

Almanya'nın Köln şehrinde taciz olayları komşu ülke Belçika'da gündeme oturdu. Göç ve İlticadan Sorumlu Belçikalı Bakan Theo Francken, mültecilere kadınlara nasıl davranılması gerektiği konusunda kurs verilmesini istedi. Teklifin Köln'deki olaylar ile bağlantılı olmadığını ifade eden Bakan Francken, daha önceden böyle bir planları olduğunu söyledi.

Göç ve İlticadan Sorumlu Belçikalı Bakan Theo Francken (N-VA) ülkeye gelen mültecilere 'kadınlara nasıl davranılır' kursu vermek istediğini söyledi. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Bakan Francken, Belçika'daki mülteci merkezlerinde Iraklılar ve Afganların kendi aralarında her gün kavga ettiklerini ekledi. Francken, bu kurs ile birlikte Belçikalıların temel değerlerinden asla taviz verilmemesinin sağlanacağını ifade etti.

Bu sabah Radyo 1 programında konuşan Bakan Theo Francken, iki Afgan mültecinin 11 yasındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği gerekçesiyle ülkesine dün geri gönderildiğini açıklaması gündemi yine meşgul etti. Bakan Francken, bu tür vakaların çok yaşandığını ancak basına çok fazla yansımadığını söyledi.

Bakan Francken şöyle konuştu: "Bir kadın mini etek giydiği zaman aşağılanmaması gerekir ve ona kötü bakılmaması icap eder. Bu gibi konuları hem erkek hem de bayan mültecilere kurs vererek öğretmek istiyoruz. Mülteci merkezlerinde 16 ve 35 yaş arasında çok bekar erkek var ve geldikleri bölgeden kadın ve erkek ilişkilerine çok farklı bakıyorlar. Köln'de yılbaşı gecesi yaşanan olaylarda mültecilerin o olayları yapıp yapmadığı belli değil. Ama biz daha önce böyle bir kurs vermeyi düşünüyorduk. Ülkemizdeki yasalar açık ve net ama buraya gelen mülteciler bunu nereden okuyacak ve nasıl anlayacak? Bazı mülteciler okuma yazma bile bilmiyor. Bu yüzden geç olmadan geldikleri anda bu kursları vermemiz gerekiyor." CİHAN
07 Ocak 2016 13:59
DİĞER HABERLER