Muratpaşa Belediyesi'nden üniversite öğrencileri için Gençlik Evi

Muratpaşa Belediyesi 2014-2015 eğitim öğretim yılının 2. döneminde hizmete başlayacak olan Gençlik Evi hazırladı. 92 kişilik merkezde yüksek öğrenime devam eden kız öğrenciler barınacak. Burada barınan kişilerin sosyal ve ekonomik yönden yetersiz olması göz önünde bulundurulacak.

Muratpaşa Belediyesi tarafından kiralanan binanın hazırlanmasının ardından bir tanıtım toplantısı düzenledi. Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaptıkları projeler hakkında ve gençlik evi hakkında bilgiler verdi. Uysal'ın verdiği bilgilere göre; gençlik merkezinde öğrencilere 2, 4 ve 6 kişilik odaların yanı sıra sabah kahvaltısı, akşam yemeği, ısıtma ve soğutma, çamaşırhane, kablosuz internet, bilgisayar odası ve güvenlik gibi hizmetler sunulacak.
Uysal, gençlik merkezinde öğrencilerin barına ve beslenme ihtiyaçlarını konfor ve güven içinde karşılamak istediklerini söyledi. Ailelerin endişelerini gidererek öğrencilere keyifli bir ortam sunmayı amaçladıklarını belirtti. Geçim zorluğu yaşayan, yurt ücreti ödemekte güçlük çeken öğrencilere ise ücretsiz barınma olanağı sağlanacağını aktardı. Ücretsiz barınma için gerekli koşulların sağlanması gerekiyor.

"ÖNCELİK SOSYAL STANDARTLAR OLUŞTURMAK"

Uysal, yaptıkları tüm çalışmalarda soysal standartları öncelik tanıdıklarını ifade ederek, sadece bir gruba yönelik değil toplumun her kesimine hitap ettiklerini aktardı. Turunç Masa, yaşlılar evi, çamaşırhane ve kreşlerin bunlar arasına yer aldığını sözlerine ekledi. Belediyelerin bir işi yaptıktan sonra o işle ilgili bol bol fotoğraf servis ettiklerini dile getiren Uysal, "Önemli olan "mış gibi" yapmak değil. Gerçekten yapmak." dedi. Projelerini genişleterek devam edeceklerini kaydetti.

Belediye başkanlığı görevinden sonra bir vatandaş gibi yaşamaya devam edeceğine hatırlatan Uysal, "Emekli olduğumda belediyenin yaptığı çalışmaların benim de hayatıma katkı sağlaması lazım. Sosyal sorunların çözülmesi lazım. Görkemli binalar yaparak sorunları çözemeyiz. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düşüncesi yüzyıllar öncesinden geliyor. Belediyecilik tahsis alanı, ticari alan ayırma değil. Böyle belediyecilik olmaz. Belediyeciliği doğru anlamak lazım." şeklinde konuştu.
CİHAN
03 Şubat 2015 16:23
DİĞER HABERLER