Mustafa Ünal: Fotoğrafta yer alan AKP'liler siyasi bedel ödeyecek mi?

Mustafa Ünal: Fotoğrafta yer alan AKP'liler siyasi bedel ödeyecek mi?
"Türkiye, terörün kol gezdiği 90'lı yıllara geri mi dönüyor? Zira yaşanan o eski tartışmaların neredeyse aynısı. HDP'ye kapatma davası mı açılacak?"
(...)

İktidarın ‘terörle mücadele' ettiğini söylemek mümkün değil. Bölge örgüte terk edildi.  Etrafına hendek kazdıkları kurtarılmış bölgeler ilan ettiler. Hükümet güvenlik güçlerinin operasyona çıkmasını engelledi. Önceki gün Saray'da MHP'li Seyfettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzüne söyledi, ‘PKK ile hakimiyeti paylaştınız' diye.

Siyasetle müzakere edildi mi? Biraz. Hepsi havada kaldı. Hiçbir söz yerine gelmedi. Ne örgütün silahlı unsurları Türkiye topraklarını ayrıldı ne de silahlara veda etti. O gün de tablonun çözüm ve barış adına umut vaat etmediği ortadaydı. AKP'nin ‘terörle mücadelede' de, ‘siyasetle müzakerede' de günahı çok fazla. Dolmabahçe fotoğrafı tek taraflı mı çekildi? O karenin AKP'li aktörleri ne olacak? Fotoğrafta yer alan AKP'liler siyasi bedel ödeyecek mi? Ya o fotoğrafa methiyeler dizenlerin bugünkü haline ne demeli? Gerçekler bu kadar çıplakken, her şey toplumun gözü önünde yaşanmışken bugün tam aksi yönde siyaseti savunan AKP'nin önce geçmiş günahlarına tövbe etmesi gerekmez mi?

(...)

29 Temmuz 2015 09:42
DİĞER HABERLER