Nazlı Ilıcak: Herkes sussa sandık susmaz

Nazlı Ilıcak: Herkes sussa sandık susmaz
7 Haziran öncesinde de içlerinde sivil toplum kuruluşu üyeleri ve gazeteciler olan 200 kişilik bir gruba operasyondan söz ediliyordu. Bazı adlar da verilmişti.
7 Haziran öncesinde de içlerinde sivil toplum kuruluşu üyeleri ve gazeteciler olan 200 kişilik bir gruba operasyondan söz ediliyordu. Bazı adlar da verilmişti. Sonradan muhtemelen Ahmet Davutoğlu’nun yoğun itirazları ve uyarıları karşısında, Cumhurbaşkanı geri adım atmak zorunda kaldı. Şimdi, eğer Fuat Avni’nin yazdığına inanmak gerekirse, bu proje yeni baştan devreye sokuluyor. Herkes susturulacak…
Yüreklerdeki korku daha da büyüyecek. Herhalde, buna dayanarak, sözde seçim düzenleyen bazı ülkelerdeki diktatörler gibi, oylarını yüzde 90’ların üzerine çıkaracakları hesabını yapıyorlar. Bence bu yolu denesinler. İyi bir ders alacaklardır. Zira herkes sussa sandık susmaz. Haksızlık ne ölçüde artarsa, seçmenin tepkisi de aynı oranda çoğalır. Bir zamanlar mağdur gördüğü Tayyip Erdoğan’a, askeri vesayetin baskısına rağmen sahip çıkmamış mıydı? “Eşi başörtülü cumhurbaşkanı olmasın” söylemi de 2007 seçim sonuçlarıyla bertaraf edildi.

Fuat Avni’nin yazdıklarını uçuk bir iddia gibi değerlendiriyordum. Ama Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını duyunca, gerçek payı olabileceğini düşündüm. 26 Ağustos’ta, Ak Saray’da, 10. muhtarlar toplantısında Erdoğan şunları söyledi: “Sözde aydın, sözde siyasetçi, sözde medya kesiminin ihtirasları uğruna kendileriyle ülkeyi de ateşe atma arzusunda olduklarını ibretle izliyoruz. Teröristlere çiçek çocuk, terör örgütüne hobi derneği muamelesi yapanlar milletimizin gözünde bellidir.
Terör örgütünü masum gösterme çabasında olan yayınları kınıyorum, lânetliyorum. Medya kuruluşuysa kapısına kilit vurulur, sivil toplum kuruluşuysa kapatılır, yazarsa mahkemeye çıkar cezaevine konulur.” 

Terörü destekleyen tek bir medya organı görmüyorum. Daha ziyade herkes barışı savunuyor. Ve seçimde oyunu 1 puan artırabilmek ümidiyle çatışmayı körükleyenleri kınıyor. Tıpkı şehit Ali Alkan’ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan gibi tek bir soru soruyor: “Dün çözüm diyenler, bugün niye sonuna kadar savaş istiyor?

29 Ağustos 2015 11:24
DİĞER HABERLER