Necmettin Erbakan Üniversitesinde,

Necmettin Erbakan Üniversitesinde, İslam öncesi Arap kültürünün yeri ve önemi konuşuldu
KONYA (A.A) - Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin öğrenci topluluklarından İlim Sanat ve Medeniyet Topluluğu (İSMET) etkinliklerine devam ediyor.
     İlahiyat Fakültesi Mevlana Amfisinde düzenlenen programda konuşan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Apak, Hz. Peygamberin cahiliye döneminde doğduğunu ve yetiştiğini söyledi.
     Gerek Kuranın anlaşılması, gerekse Hz. Peygamberin tebliği için ilk muhatap olarak kabul edilen insanların doğru tanınabilmesi için cahiliye dönemi şartlarının ve cahiliye insanının zihniyetinin doğru bir şekilde tespit edilmesine ihtiyaç olduğunu belirten Apak, bunun da Allah Resulünün yaşadığı dönemi bütün detaylarıyla bilmekle mümkün olduğunu ifade etti.
     Apak, Arap kültüründe toplumun ticaret ve sosyal hayatı, yaşamda fertlerin yeri, kabilelerin rolü, cahiliye dönemi Arap şiiri, ahlak yapısı, din duygusu konularına da temas ederek, Kitabın nazil edildiği toplumu ıslah etmek sureti ile evrensel bir dünyevi ve uhrevi bir düzeni tebliğ etmiştir dedi.
     Program, çeşitli hediyelerin takdimi ile son buldu.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
24 Aralık 2012 16:29
DİĞER HABERLER