Nefret operasyonları durmak bilmiyor

Nefret operasyonları durmak bilmiyor
Burs gerekçesiyle iki öğretmen hapse atıldı, kız öğrenci yurdunun gerekçesiz bir şekilde kapatılmasının ardından bu kez de hayırsever iş adamlarına ve sivil toplum kuruluşu üyelerine operasyon gerçekleştirildi.

Ağrı’da bir dernek aracılığıyla 130 öğrenciye burs verilmesinde usulsüzlük iddiasıyla gözaltına alınan iki kadın öğretmen tutuklandı. 3 öğretmen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öğretmenlerin, 130 kişilik öğrenci grubu içerisindeki iki kişinin belge ve delil göstermeden verdikleri ifadeler nedeniyle tutuklandığı öğrenildi.

Erzurum’da özel kız öğrenci yurdunun gerekçesiz bir şekilde kapatılmasının ardından bu kez de hayırsever iş adamlarına ve sivil toplum kuruluşu üyelerine operasyon gerçekleştirildi. 16 ili kapsayan operasyonda 154 kişi hakkında işlem yapılmasına karar verildiği belirtildi. Polis ekipleri, aralarında eski KUDAKA Genel Sekreteri T.B.Ö., ERGİAD Başkanı H.Ö., Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı O.D.’nin da aralarında bulunduğu iş adamı, eğitimci ve hayırsever 45 kişiyi gözaltına aldı.

Samsun'da Erzurum merkezli sürdürülen operasyonda kadın doktor A.S ve 1 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Erzurum'a gönderileceği belirtiliyor.


Kahramanmaraş merkezli 3 ilde gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi. İfadeye alınan 12 kişinin işlemleri bugün tamamlandı. Sabah saatlerinde hastanede sağlık kontrolünden geçirilen 3'ü kadın 12 kişi adliyeye sevk edildi.



Isparta'da 10 kişi gözaltına alındı. Sabaha karşı çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında tamamı Süleyman Demirel Üniversitesi kadrosunda bulunan M.A., A.E., G.T., O.A., M.E.B., M.P., G.B., F.Y., K.Y., İ.Y. gözaltına alındı. 14 Mart ve 26 Nisan'da yapılanların devamı niteliğindeki operasyon olduğu belirtiliyor.


04 Mayıs 2016 11:51
DİĞER HABERLER