Nefret operasyonu: 39 tutuklama

Yalova'da gözaltına alınan 27 kişiden 9’u, Osmaniye'de gözaltına alınan 41 kişiden 16'sı, Kahramanmaraş'ta gözaltına alınan 48 kişiden 14’ü tutuklandı.

Yalova'da gözaltına alınan 27 kişiden 9’u tutuklandı. Yalova'nın yanı sıra, İstanbul, Bursa, Kocaeli- Gebze, Kayseri ve Sakarya'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyon kapsamında 27 kişi gözaltına alınırken 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İşadamı B.Ö. gözaltına alındı. 7 kişi savcılık soruşturmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, A.P.Ö., C.Ş., İ.D., K.D, A.İ.D, M.S., İ.D, M.D ve H.T ise nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.  11 kişi adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkeme bu kişilerin 6'sı için yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

Osmaniye'de gözaltına alınan 41 kişiden 16'sı tutuklandı. Gözaltındaki 21 kişinin sorgusu ise devam ediyor. Salı günü kent merkezinde yapılan operasyonda 20 kişi, çarşamba günü ise Osmaniye, Adana, Elazığ, Kahramanmaraş, Siirt, Şanlıurfa ve Batman'da yapılan operasyonlarda ise 21 kişi gözaltına alındı. 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 21 kişinin emniyetteki sorgusunun devam ettiği, 18 kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğu belirtildi.  Nisan ayında yapılan 2 ayrı operasyonda 35 kişi gözaltına alınmış, 9 kişi tutuklanmıştı.

Kahramanmaraş'ta gözaltına alınan 48 kişiden 14’ü tutuklandı. Geçen pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 4 ilde operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Kahramanmaraş eski Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın da bulunduğu 48 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilenlerden 14'ü tutuklanırken, eski belediye başkanı Poyraz'ın da aralarında bulunduğu 34 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



Erzincan'da, Erzincan Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği’nde (EGİSAD) arama yapıldı. Bugün sabah saat 09.30 sıralarında EGİSAD’a operasyon düzenlendi. Dernek binasında yaklaşık 5 saat süren arama sonucunda gözaltı yapılmazken, bazı evraklar, bilgisayar hard disklerine incelenmek üzere el konuldu.


Fotoğraflar Yalova'dan..






26 Mayıs 2016 13:18
DİĞER HABERLER