Nestle grevinde mutlu son

Nestle grevinde mutlu son
Ücret artışı ve sosyal haklardaki iyileştirme talepleri sebebiyle greve giden Nestle çalışanları mutlu sona ulaştı. Karacabey’deki Nestle Fabirkası’nda 11 gün önce başlayan grev işveren ile Sendika’nın anlaşmaya varması üzerine sona erdi. İşçiler seyyanen 475 lira zam alacak.

Karacabey’de bulunan Nestle Fabrikası’nda çikolata, kahve ve su üreten 915 işçi ücretlerin düşüklüğü ve sosyal haklar gerekçesiyle 21 Haziran’da greve gitmişti. Sendikaları temsil eden Tek Gıda-İş talepler karşılanıncaya kadar greve devam edileceğini duyurmuştu.

Şirket yönetimi ile sendika arasında süren görüşmelerde anlaşmaya varıldığı açıklandı. Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, fabrika önüne gelerek işçilere anlaşmanın sağlandığını ve işbaşı yapılacağını duyurdu. Bunun üzerine fabrika önündeki grev pankartı indirildi.


Sözleşmenin detayları hakkında işçilere bilgi veren Mustafa Türkel, uyuşmazlık konularının başında gelen belirli hizmet aktiyle çalışan 195 işçiden 45’inin kadroya alınacağını, geri kalanların ise 6 ay çalışma garantisi ile 2017 yılı sonuna kadar kadro verileceğini müjdeledi.


Türkel, “01 Ocak 2016 ve 31 Aralık 2017 tarihleri arasındaki sözleşmeyle işçi ücretlerine seyyanen 475 TL ve her kıdem yılı için 20 lira artış, ikinci yıl da enflasyon artı 3 puan zam yapılacak. Fabrikanın CPT bölümünde çalışanlara ise yüzde 7 risk pirimi ödenecek.” dedi.

MuhabirAjans

01 Temmuz 2016 19:41
DİĞER HABERLER