İsrail'de Başbakan Benyamin Netanyahu'nun evinin önünde Cumartesi akşamı protesto gösterisi düzenlendi. The Times of Israel gazetesi, Netanyanu'ya istifa çağrıları yapan grupla polis arasında çatışma meydana geldiğini, göstericilerin güvenlik şeridini geçmeye çalıştığını ve üç kişinin geçici olarak gözaltına alındığını duyurdu.
Göstericiler, radikal İslamcı Hamas'ın İsrail tarihindeki en korkunç katliam olan 7 Ekim saldırılarını gerçekleştirebilmesi sebebiyle Netanyahu yönetimini sert bir dille eleştiriyor ve İsrail ile Hamas arasında esir takası yapılmasını talep ediyor. İsrail'in verdiği bilgiye göre Hamas 7 Ekim saldırıları sırasında 240 İsrailliyi rehin alarak Gazze'ye götürdü. Rehineler arasında çocuklar da bulunuyor.
İsrail'de Tel Aviv'in yanı sıra başka kentlerde de Netanyahu karşıtı gösteriler düzenlendiği bildiriliyor. Göstericiler Başbakan Netanyahu'dan "kamuoyuna hatalı olduğunu açıklamasını" talep etti.
Protestolardan kısa bir süre önce İsralli rehinelerin aileleri Netanyahu ile görüşmüş ve Başbakan'dan esir değişimi yapılmasını talep etmişti. Netanyahu ise, Hamas İsrailli rehineleri serbest bırakana kadar Gazze Şeridi'nde ateşkes ilan edilmesini kabul etmediğini açıkladı.
Türkiye, Rusya ile mevcut doğal gaz tedarik anlaşmalarını uzatma kararı aldı
Nihayet kabul edildi: Rojin Kabaiş'in telefonu İspanya'da incelenecek
Yunanistan İsrail'den roketatar sistemleri alıyor
Putin'i rahatlatan hamle: Hindistan Rusya'ya ‘kesintisiz yakıt sevkiyatı’ sözü verdi
Kriz tırmanıyor: Yerlikaya, yardımcısı Bülent Turan'ı uçağına almadı
Rusya'dan Almanya'ya: Siz oyunda değilsiniz