NEÜ ile Malezya Kelantan Üniversitesi arasında

NEÜ ile Malezya Kelantan Üniversitesi arasında anlaşma
NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (neü) ile Malezya Kelantan Üniversitesi arasında öğretim elemanları ve öğrenci hareketliliği ile ortak bilimsel proje üretimine yönelik İkili İşbirliği Anlaşması imzalandı.
     NEÜ Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Ögerin girişimleriyle Malezya Kelantan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raduan Bin Che Rose, Ekonomi Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Roselina Binti Ahmad Saufi ve Prof. Dr. Razlı Bin Che Razak, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohamad Kamal Bin HJ. Harun, Dil ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Anidah Binti Alias, İkili İşbirliği Anlaşması için Nevşehir Üniversitesine geldi.
     Malezya Kelantan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raduan Bin Che Rose ve beraberindeki heyet, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıçı makamında ziyaret etti.
     Heyetin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür eden Rektör Kılıç, NEÜ olarak ikili iş birliği anlaşmalarını çok önemsediklerine vurgu yaptı.
     Gerçekleştirilen bu tür anlaşmaların her iki üniversitenin öğretim elemanları ile öğrencilerine de büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Kılıç, ikili işbirliği anlaşmasıyla birlikte ortak bilimsel projelerin de gerçekleştirilebileceğini söyledi.
     Rektör Rose ile birlikte İkili İşbirliği Anlaşmasını imzalayan ve her iki üniversite için hayırlı olması temennisinde bulunan Kılıç, misafirlerine Nevşehir Üniversitesi ve Nevşehiri tanıtıcı hediyeler takdim etti.
     Ziyaretin ardından NEVKAM Müdürü Öger eşliğinde NEÜ ana yerleşkesini gezerek bilgiler alan heyet, NEÜnün yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen hızlı gelişiminden ve bölgeye has mimari yapısından oldukça etkilendiklerini ifade ederek, gerçekleştirilen anlaşmanın hayırlı olması dileğinde bulundular.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
14 Şubat 2013 10:50
DİĞER HABERLER