Nevşehir, yeni arama kurtarma aracına kavuştu

Nevşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, yeni arama ve kurtarma aracını Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü'nden teslim aldı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 81 ile yönelik olarak, İl Afet Müdürlükleri'nin müdahale kapasitelerini geliştirmek amacıyla yeni nesil arama ve kurtarma aracı alınarak, teslim ediliyor.

Bu kapsamda Nevşehir'e de Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü'nce alımı yapılan orta tonajlı arama ve kurtarma aracı teslim edildi.

Nevşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Araç üst yapısı, karesörü, raylı sistemleri yapılmış vaziyette, Arama ve kurtarma faaliyeti gerektirecek herhangi bir olaya müdahalede ihtiyaç duyulabilecek malzeme ve ekipmanları monteli olarak alındı ve göreve hazır halde bulunmaktadır. Araç, 1 adet taşıma askısı, 1 adet spiral kesme makinesi, 1 adet tilki kuyruğu testere, 1 adet 11 kilogramlık beton kırıcı, 1 adet destek hava yastığı seti, 1 adet plastik destek takoz seti, 1 adet çok amaçlı sedye, 1 adet 10 KW jeneratör, 2 KW çanta tipi jeneratör, 1 adet görüntülü canlı arama cihazı, 1 Adet 27 kilogramlık beton kırıcı, 1 adet hidrolik kesme ayırma seti, 1 adet kombi ayırma seti, 1 adet holigan zorla girme aparatı monteli halde olmak üzere tam donanımlıdır. Bu araç ve üzerinde monteli ekipmanları ile birlikte İlimizin Arama ve Kurtarma gücüne güç katacaktır."
CİHAN
19 Ekim 2015 11:50
DİĞER HABERLER