Nijerya'da rehin alınan Türk gemisinde yeni gelişme

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Batı Afrika'da Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan geminin Gabon'un Gentil Limanı'na demirlediğini bildirdi.

Nijerya açıklarında dün akşam saatlerinde korsanların saldırısına uğrayan ve 15 Türkiyeli denizcinin rehin alındığı "Mozart M/V" isimli gemi, Türkiye saati ile 11:00'de Gabon'un Gentil Limanı'na demirledi.

Türkiye, Gine açıklarında rehin alınan gemiden kaçırılan mürettebatın bulunması için girişimler başlattı. NTV'ye mülakat veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gemiye yapılan baskınla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Biraz önce kaptanla görüştüm gemi Gabon karasularında. Gemi limana yanaşmak için bekliyor. Gabon'dan da teknik personel talebinde bulunduk. Gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri yapacağız. Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz. Korsanlar henüz geri dönüş sağlamadılar. Kaptanın morali iyi, personel de iyi. Herhangi yaralanma veya başka bir durum yok. Vefat eden Azerbaycanlı kardeşimizin naaşı var onu da gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri başlatacağız."

BÜYÜKELÇİ'DEN AÇIKLAMA

Türkiye’nin Librevil Büyükelçisi Nilüfer Erdem Kaygısız, kaçırılan Türk gemisiyle ilgili açıklama yaptı. Büyükelçi açıklamasında, “Geminin Port-Gentil limanına gemisine demirlenmesini bekliyoruz. Botla gemiye gideceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaygısız “Kaçırılan 15 Türk denizci hakkında elimizde bir bilgi yok.” dedi. Öldürülen mürettebatın Azerbaycan vatandaşı olduğu öğrenildi.


BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: GEMİ, GENTİL LİMANI'NA DEMİRLEDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan geminin Gabon'un Gentil Limanı'na demirlediğini bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu, Twitter hesabında, Liberya bayraklı Mozart isimli konteyner gemisinin Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğradığını belirterek, "Gemimiz saat 11:00'de Gabon'un Gentil Limanı'na demirlemiştir." bilgisini verdi.

M/V MOZART gemisinin sahibi Boden Denizcilik açıklama yaptı

Gemi şirketi Boden Denizcilik yazılı bir açıklamada bulundu. açıklamada, “Bugün Gine Körfezi’nde silah zoruyla kaçırılan M/V MOZART gemisinin sahibi ve işletmecileri mürettebatlarından bir kişinin öldürüldüğü ve diğerlerinin kaçırıldığını üzülerek teyit ettiler. Şirket yetkilileri mürettebatın ailelerine en içten baş sağlığı dileklerini ve desteklerini açıklarken konu ile ilgili tüm yetkililerle birlikte bu sorunu en kısa sürede ve en güvenli şekilde çözmeye çalıştıklarını bildirdiler.” ifadelerine yer verildi. 

NE OLMUŞTU?

Batı Afrika ülkesi Nijerya açıklarında Gine Körfezi’nde seyir halindeki "Mozart M/V" isimli konteyner gemisi, korsanlar tarafından kaçırıldı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Toplam 19 personel arasından 15 Türk personeli yanlarına rehin alarak gemiyi terk etmişler. Arbede esnasında Azerbaycan uyruklu 1 personel öldürülmüş olup gemi üzerinde 3 kendi personeliyle birlikte Gabon Port-Gentil Limanı'na doğru hareket halindedir." denildi.

Mürettabat listesi şöyle:


24 Ocak 2021 14:01
DİĞER HABERLER