Nurullah Öztürk: Zıvanadan çıktılar ve kontrol edilemez hale geldiler

Nurullah Öztürk:  Zıvanadan çıktılar ve kontrol edilemez hale geldiler
"İtibar suikastçısı olarak istihdam edilen sosyal medya teröristleri hakkında yazılan ve söylenenleri sağda solda okumuşluğunuz veya duymuşluğunuz vardır. Artık zıvanadan çıktıkları ve kontrol edilemez hale geldikleri, bizzat sahipleri tarafından da konuşulmaya başlandı."


İtibar suikastçısı olarak istihdam edilen sosyal medya teröristleri hakkında yazılan ve söylenenleri sağda solda okumuşluğunuz veya duymuşluğunuz vardır.
 
Artık zıvanadan çıktıkları ve kontrol edilemez hale geldikleri, bizzat sahipleri tarafından da konuşulmaya başlandı.

Tabir caizse kendi oluşturdukları Frankenstein artık kendilerine de külfet ve yük olmaya başladı.

Başlangıç ve devam eden süreçlerinin kritik anlarının tanığı olduğum bu küfürbazlar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek vicdani bir sorumluluk halini aldı.

‘Bu konunun ekonomi ile ilgisi ne?' dediğinizi duyar gibiyim. Ekonomi ile çok alakası var. Bunu da yazının finalinde açıklayacağım.

Ülkenin yaşadığı hatırı sayılır bir buhran sonrası yüzde 34 ile iktidarı devralan AKP hükümetinin hemen akabinde yaptığı icraatlarından biri de kendisine lojistik destek sağlayacak düşünce kuruluşu adı altında bazı yapılar kurmasıydı.

Bu yapılar içerisinde istihdam edilenler arasında iç ve dış politika ve toplum araştırmaları üzerine çalışanlar olduğu gibi teknoloji, yazılım, bilgisayar ve elektronik mühendisleri de vardı. Bu kişiler teknik anlamda sisteme lojistik destek sağlıyorlardı. İlk seçim sonrası yapılan seçimlerin adil yapıldığını ve müdahale olmadığını söyleyenlerin her zaman olduğu gibi yalan söylediğinden emin olabilirsiniz.

Bu durum son zamana kadar kimsenin dikkatini çekmediği için, şimdi milletvekili olan dönemin İstanbul İl Başkanı herkesin ve her kesimden insanın oyuna muhtaç olduğu bir zaman diliminde  ‘Liberaller, cemaatler, aydınlar vb. kusura bakmasın bundan sonra onlarla yollarımız burada ayrılıyor' dediğinde kimse buna anlam verememiş ve onların oylarını kimlerle dolduracaklar acaba diye sormayı da akıl etmemişti.

2023 ve 2071 hedefleri diye telaffuz edilen her şey kendince bu kusursuz organizasyonun bir parçasıydı aslında. Bu konu hakkında da önümüzdeki günlerde çarpıcı bir araştırma yazısı yayınlayacağım.

Bu süreçte sadece bahsedilen kesimlerle değil, yola çıkarken birlikte olunan birçokları ile yol ayrımına gelinmiş, buna rağmen oylar sürekli yükseliş trendini sürdürüyordu. Bu durum insanların olup bitenden şüphelenmeye başlayıp uykudan uyanıp yüzünü yıkamasına kadar devam etti. Organizasyonun medya, finans, bürokrasi, hukuk ayakları da tamamlandığında iktidarın kalıcı ve sürdürülebilir olduğuna inanç tamdı. Çünkü bu sistemde artık seçimler seçmene bırakılamayacak kadar mühim, bir o kadar da formaliteden ibaret hale gelecekti. Sistem test aşamasını tamamlamak üzereyken öyle bir arıza yaptı ki; herkes allak bullak oldu.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

07 Ekim 2015 11:23
DİĞER HABERLER