Danıştay saldırısı davasında kamera kayıtlarının silinmesiyle ilgili ortaya çıkan yeni gelişmeler üzerine, saldırıda ölen hakim Mustafa Yücel Özbilgin'in oğlu avukat Gökhan Özbilgin soruları cevapladı.
Özbilgin, "Benim yorum yapmayışımı bazı gazeteler birilerini kollamak olarak yorumluyor. Asla böyle birşey sözkonusu olamaz. Ben sadece net bilgiler ve deliller ortaya konmadan yorum yapmamın doğru olmayacağını söylüyorum. Benim babam öldürülmüş, hiç kimse umrumda olmaz yani." diye konuştu.
DANIŞTAY MAKTÜLÜ MUSTAFA YÜCEL ÖZBİLGİN'İN OĞLU AVUKAT GÖKHAN ÖZBİLGİN: BENİM BABAM ÖLDÜRÜLMÜŞ, HİÇKİMSE UMRUMDA OLMAZ
Gökhan Özbilgin, Oyaksgs şirketiyle ilgili iddiaların şu aşamada yorumlanmasının yanlış olacağını söyleyerek şöyle konuştu: "Özbilgin, açıklamalarının çeşitli basın kuruluşları tarafından çarpıtılmasına da tepki göstererek, "'Kesin bilgiler olmadan yorum yapmak istemiyorum' ifadelerimi farklı şekillerde yorumluyorlar. Ben bu raporu görmedim. Ne oluyor ne bitiyor, kayıtları kim verdi, kim aldı bunları bilmiyorum. Henüz raporu okumuş değilim. Görsem de net anlaşılır bir rapor mudur, çünkü TÜBİTAK teknik bir kuruluş. Bu konunun ne olduğunu bilmeden yorum yapmak doğru değil. Ben de haberlerden takip etmeye çalışıyorum ama sonuçta haberlerde geçen birkaç dakikalık kısa bir bilgi. Benim doğru bir yorum yapabilmem için yeterli bilgiler değil. Doğru bir yorum yapabilmem için bir kere raporu ve Oyaksgs firmasının açıklamalarını, ne gönderip ne aldığını bilmem lazım. Dava görülürken bu tür konularda bir yargıya varmak doğru olmaz. Bunların hepsi ciddi bir davanın konusu. Zaten olayların üstüne gidiliyor ki bir rapor alındı, yoksa alınmazdı herhalde. Biz Ankara'dan gelen dosyanın müdahiliyiz zaten. Benim yorum yapmıyorum ifadelerimi birilerini kollamak olarak yansıtanlar var. Benim babam öldürülmüş, hiçkimse benim umrumda olmaz yani. Ne kimseyi kollamak gibi bir durumum söz konusu olur ne de birilerini hedef gösterme gibi. Ben de şuan olan biteni takip ediyorum. Raporla ilgili süreçte çok net bilgiler ve deliller ortaya konmadan yorum yapmamın doğru olmayacağını düşünüyorum."
DANIŞTAY SALDIRISINI BU SORULARIN CEVABI AYDINLATACAK
17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay'a yapılan silahlı saldırının arkaplanı her geçen gün biraz daha aydınlanıyor. Danıştay saldırısı davasında, TÜBİTAK uzmanları tarafından saldırı anını kaydeden kamera görüntülerinin silindiğinin ortaya konulması, Danıştay saldırısında yeni soruları ve şüpheleri akıllara getirdi. Danıştay'ın güvenlik sistemlerini kuran Oyak Savunma ve Güvenlik Sistemleri A.Ş'nin Ordu Yardımlaşma Kurumu (Oyak')'ın iştiraklerinden olması ve TÜBİTAK uzmanlarının raporuna göre görüntü kayıtlarını içeren harddisklerin geri döndürülemeyecek şekilde silinmesi, gözleri Oyaksgs şirketine çevirdi.
OYAKSGS ŞİRKETİNİN PORTFÖYÜNDE DANIŞTAY NEDEN BULUNMUYOR?
Oyak Savunma ve Güvenlik Sistemleri A.Ş. (Oyaksgs)'nin iş yaptığı birçok firma bulunuyor. Birçoğu OYAK iştiraki olan şirketin yanısıra özel şirketlere de iş yapmış. Nato 3. Kolordu Komutanlığı İstanbul, Güney Deniz Saha Komutanlığı İzmir, İstanbul Modern Sanatlar Müzesi, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Ankara, Ege Üniversitesi Dön. Sermaye İşl. Md'lüğü İzmir, Teb Türkiye Eczacılar Birliği Ankara, İskenderun Enerji Üretim ve Tic. A.Ş., Ziraat Bankası, Oyak Yatırım ve Menkul Kıymetler, İng Bank, İng Emeklilik, Halk Leasing, Axa Sigorta, Adeniz Kuvvetleri Komutanlığı, Adana Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Mardin Çimento, Elazığ Çimento, Oysa Niğde, Oysa İskenderun, Zirvekent, Çayyolu X. Kısım, Sporium, Renault-Mais, Omsan, Tukaş, Hektaş, Oytaş, Oyak İnşaat, Oyak Turizm, Oytek, Oyak Portföy. Oyaksgs, iş yaptığı birçok resmi ve özel kurumun adını portföyüne eklerken, Danıştay'ın ismini referans olarak göstermemesi dikkat çekiyor.
SALDIRININ HEMEN ARDINDAN HARDDİSKLERİ OYAKSGS'YE KİM VE NEDEN VERDİ?
Danıştay'a yapılan saldırının hemen akabinde Oyaksgs şirketince kamera kayıtlarının yer aldığı harddiskler bozuk olduğu gerekçesiyle alındı. Kayıt harddisklerini Oyaksgs şirketine Danıştay'dan kim ve neden verdi? Saldırının aydınlatılmasında bu görüntü kayıtlarının kullanılacağı bilinmiyor muydu? Danıştay'ın güvenlik sistemleri sorumlusu kim? Sorumlu olan kişi Danıştay personel kadrosunda mı yer alıyor yoksa Oyaksgs şirketi bünyesinde çalışan bir personel mi?
OYAKSGS ŞİRKETİNİN YÖNETİCİ KADROSUNDA GEÇMİŞTE KİMLER VARDI, ŞİMDİ KİMLER VAR?
Akıllara gelen diğer sorulardan bazıları da, Oyaksgs şirketinin kurumsal yapısı ve yönetici profiliyle ilgili. Saldırının hemen ardından Şirketin internet sitesinde bu konuda çok ilginç ve önemli bir bilgide şu ifadeler yer alıyor: "Yönetici personelimiz; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özel Kuvvetler Komutanlığı, Komando Birlikleri, Koruma Taburları, SAS ve SAT birlikleri gibi mümtaz ve seçkin kurumlarında uzun yıllar görev yapmıştır. Dış ülkelerde güvenlik konularında çeşitli kurs ve eğitimlerden geçmiş, yabancı Silahlı Kuvvetler personeli ile müşterek çalışmalarda bulunmuştur. NATO ve diğer müttefik karargâhlarında güvenlik ve yönetim konularında görevler icra etmiş, uzman ve profesyonel kişilerdir." Danıştay saldırısı zanlılarından Muzaffer Tekin ve Osman Yıldırım'ın da emekli asker oldukları ve özel kuvvetlerde görev yaptıkları biliniyor. Danıştay saldırganı Alparslan Aslan'ın saldırıyı gerçekleştirmeden önce Muzaffer Tekin'le mesajlaştığı da iddianamelerde yer almıştı. Oyaksgs yöneticilerinden Muzaffer Tekin'i tanıyan ve daha önce birlikte görev yapmış özel harekatçı kimse var mı?
HaBertaraf.com