O mesaj telefonu sıfırlayacak mı?

2,5 milyara yakın kişinin kullandığı anlık mesajlaşma uygulamasına dair tedirgin eden "Papa'nın Dansı" isimli mesajın uydurma olduğu ortaya çıktı.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden kullanıcılara gelen bir mesajın virüs olduğu iddialarının doğru olmadığı ortaya çıktı. 

Mesajda ekteki videonun oynatılması durumunda telefondaki bilgilerin sıfırlanacağı iddia ediliyordu. 

Son günlerde "Asayiş uyardı" başlığıyla tekrar mesaj gruplarında paylaşılan ve akıllı telefon kullanıcılarını "Dance of the Hillary" (Hillary'nin dansı) isimli bir virüse karşı uyaran mesaj gerçeği yansıtmıyor.

Yine WhatsApp'tan gönderilen 'Papa'nın Dansı' isimli videonun, android cihazları sıfırladığı iddiası da tamamen uydurma.

BBC RADYO BÖYLE BİR HABER YAYINLAMADI

İnternette "Dance of the Pope" (Papa'nın dansı) şeklinde de uyarısı yapılan virüs iddiasının nasıl ve nereden ortaya atıldığı belli değil. 

Ancak özellikle WhatsApp kullanıcılarının birbirini uyardığı sözde virüsten etkilenen veya virüsü gören bir kullanıcının tecrübesine henüz rastlanmadı.

Metinlerde geçen "BBC Radyo haberi" ve "Asayiş dairesi ilgili personel tarafından bildirildi" iddiaları da teyit edilemedi. 

BBC Radyo'da daha önce böyle bir haber duyurulmadı. Emniyet Genel Müdürlüğü söz konusu mesaj hakkında herhangi bir uyarıda da bulunmadı.

27 Mart 2020 22:18
DİĞER HABERLER