O örneği verdi, Yazıcıoğlu’nun radar kayıtlarını istedi

O örneği verdi, Yazıcıoğlu’nun radar kayıtlarını istedi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Rusya savaş uçağının düşürülmesi olayında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve devleti yönetenlerin doğru bir karar verdiğini söyledi.
Rusya uçağının düşürülmesinin sonuna kadar arkasında durulması gerektiğini belirten Mustafa Destici, "Nasıl radar kayıtları açıklandı bu uçağın düşürülmesi ile ilgili, hava izleri gösterildi. Arkadaşlarımız haklı olarak şunu soruyorlar; 'O zaman niye altı buçuk yıldır şehit genel başkanımızın helikopterinin radar kayıtları tam olarak savcılığa gelmiyor? Bilirkişi raporları niye gelmiyor?' diye haklı olarak da bunu sordular." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel istişare toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Sözlerine dün saldırı sonrası öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit olan polis ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Destici, şu ifadeleri kullandı: "Sayın Başbakan'ın daha önce sıkça kullandığı ve bu hadiseden sonra da kullandığı bir cümle var, 'bizim dönemimizde hiçbir faili meçhul kalmayacak' diye. Biz de bunu temenni ederiz ama kendi iktidarları döneminde pek çok faili meçhul cinayetler işlendi, terör saldırıları yapıldı. Maalesef bunları yerine getirilmedi. Bizim de canımızı yakan bütün camiamızın beklediği şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımızın şehadet sureci var. Bize göre de bu da bir faili meçhuldür. Bunun da aydınlatılmasını bir kez daha Türkiye'yi yönetenlerden talep ediyorum."

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN SINIRLARINI İHLAL ETMEK TÜRKİYE'NİN EGEMENLİK HAKLARINA SALDIRIDIR

Türkiye sınırını ihlal eden Rusya uçağının düşürülmesine değinen Destici, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin doğru bir kararla bu hadiseyi gerçekleştirdiğini söyledi. Devleti yönetenlerinin de doğru bir karar verdiğini vurgulan Destici, "Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırlarını ihlal etmek Türkiye'nin egemenlik haklarına saldırıdır. Adı Rusya da olsa, adı ABD de olsa, adı İngiltere de olsa hiç kimse bu büyük Türk milletin egemenlik haklarına saldıramaz." şeklinde konuştu.

RUSYA UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ HADİSESİNDE DE DİMDİK DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

Türkiye'nin yanlış bir şey yapmadığını dile getiren Destici, şunları kaydetti: "Doğru yapılan bu davranışın Türkiye'yi yönetenler sonuna kadar arkasında durmalıdır. Biz şunu reddediyoruz. 'Rusya uçağı olduğunu bilseydik belki düşürmezdik' son günlerde hükümet sözcüsünün ağzından bu tür şeyler duyuyoruz. Bunlar doğru şeyler değil. Doğru olan bir şey yapmışız, yanlış olan bir şey yapmamışız. O zaman yaptığımız bu doğrunun arkasında sonuna kadar durmalıyız. Bedeli ne ise de millet olarak öderiz. Kim yanlış yapmışsa bedelini ödemelidir. Özellikle Rusya'nın hem devletimize hem Türkiye'yi hükümet edenlere kaşı sırf kendi hatlarını örtme adına çirkin suçlamaları vardır. Rusya, Türkiye iç politikasına müdahale etmeye kalkışmaktadır. Bunlara da millet olarak topyekun karşılık vermeliyiz. Rusya'nın buna hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Rusya uçağının düşürülmesi hadisesinde dimdik devletimizin yanındayız."

NİYE 6.5 YILDIR ŞEHİT GENEL BAŞKANIMIZIN HELİKOPTERİNİN RADAR KAYITLARI TAM OLARAK SAVCILIĞA GELMİYOR?"

Destici şöyle devam etti: " Burada arkadaşlarımız Türkiye'yi yönetenlere bir soru sormamı istediler. Nasıl radar kayıtları açıklandı bu uçağın düşürülmesi ile ilgili, hava izleri gösterildi. Arkadaşlarımız haklı olarak şunu soruyorlar. 'O zaman niye altı buçuk yıldır şehit genel başkanımızın helikopterinin radar kayıtları tam olarak savcılığa gelmiyor? Bilirkişi raporları niye gelmiyor?' diye haklı olarak da bunu sordular. Onların hislerine kendi düşüncem de olarak sormak ve öğrenmek istiyoruz."

HEDEF 2019 PROGRAM KADRO VE VİZYON KURULTAYI

Kongre ile ilgili de bilgi veren Destici sözlerini şöyle tamamladı: "Seçim sonuçlarını da ayrı ayrı toplanarak değerlendirmişlerdi. Bugün de kurullarımız bir araya getirdik ve istişare yaptık. BBP olarak tüm yetkili kurullarımız ile bir kongre kararı aldık. Kongremizin adı ve anlamı şudur; 'Hedef 2019 program kadro ve vizyon kurultayı' yapma kararı alınmıştır. En kısa zamanda teşkilatlarımız ve genel merkezimiz bu kurultayın hazırlıklarını tamamlayacaktır. Hazırlıklar bittiğinde de bu kurultayı gerçekleştireceğiz. Tüm milletimizin fertlerine çarı yapmak istiyorum, milliyetçi, maneviyatçı, demokratik, milletin manevi değerlerine bağlı bütün insanlarımızı, demokrasiden yana olan ve ülkeye, millete hizmet aşkı ile yanıp tutuşan bütün insanlarımız, daha önce partimizde görev yapanları ama bugüne kadar BBP'de görev yapmamış olanları da davet ediyorum. Gelin büyük Türkiye'yi birlikte inşa edecek kurultayımıza katılın."

(CİHAN)
29 Kasım 2015 18:15
DİĞER HABERLER