ÖĞ-DER: 2015'te farklı olan terör nedeniyle okulların tatil edilmesidir

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Malatya Şube Başkanı Ramazan Güllüoğlu, eğitimde 2015 yılı sona ererken Milli Eğitim Bakanlığı'nın süregelen sorunlarının devam ettiğini, bu yıl akıllarda sadece okulların seçim ve terör nedeniyle tatil edilmesinin farklılık olarak kaldığını söyledi.

Ramazan Güllüoğlu, yaptığı açıklamada, 2015 yılını eğitim açısından değerlendirdi. Milli eğitimde her yıl görülen sıkıntıların yine yaşandığını anlatan Güllüoğlu, bu yıl akıllarda okulların seçim ve terör nedeniyle tatil edilmesinin dışında herhangi bir farklı çalışmanın olmadığının göze çarptığını ifade etti. Güllüoğlu, şöyle devam etti: "Yani okul öncesi sorunlar, mesleki eğitimin olması gereken kalitede olmayışı, halk eğitimlerin çağı yakalayamaması, destekleme ve yetiştirme kurslarında kalite yakalanamamasına rağmen ısrarla devam edilmesi, çocuklarımıza İngilizce öğretilememesi, Ar-Ge birimlerinin AB projesi hazırlama gibi görev algılaması, Fatih Projesindeki aksaklıklar, öğretmen yetiştiren okulların programlarının düzeltilmemesi, itibar kaybeden öğretmenlik sanatının tekrar topluma hatırlatılamaması vb. sorunlar her yıl katlanarak devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımız her okulun asıl amacını, sistem üzerinde bütün okulların amacında bütünleştirememesi, yani parçacı eğitimi bütüncül eğitime kanalize edememesi nedeniyle, salih nesiller yerine, ideolojik bidatlar edinen şuursuz bir gençlik yetişmektedir. Üniversitelerimizdeki olan son olaylar bunun neticesidir. Kısacası MEB eğitim sistemini gözden geçirerek asıl varlık nedenini tekrar ortaya koymalıdır. Toplumun öncelikleri tespit edilerek, teşhisler doğru yapılmalı ve tedaviye insan fıtratına en uygun eğitim sistemini ortaya koyarak başlamalıdır. Çocukların kalbine sevgi, saygı, hoşgörü, dürüstlük, kardeşlik, adalet, gibi duyguları nasıl yerleştireceğimizin derdine düşmeli ve sistemi tekrardan düzenlemelidir."

Malatya'daki eğitim yönetiminde adaletsiz uygulamalar olduğuna işaret eden Güllüoğlu, "Malatya'daki eğitim durumu ise merkez ilçelerde tecrübeli idarecilerin toplanmasıyla diğer ilçelere nazaran biraz daha derli toplu bir görüntü çizmekle beraber aynı kalite diğer ilçelerimizde henüz yakalanamamıştır. Bazı sivil toplum kuruluşlarının, müdürlük yönetimi üzerinde ağırlığı varmış algısının kırılması gerekmektedir. Bir kısım sendikaların ve vakıfların her türlü iş takiplerinin yapılıyor, diğer insanların talepler dikkate alınmıyor algısının kırılması son derece elzemdir. Yine bu dernek ve vakıfların her türlü faaliyetlerinin resmi olarak okullarda yaptırılması (şiir, kompozisyon, resim vb.) gibi konular okullarda huzursuzluklara yol açabilmekte olup özellikle bazılarının değişik adlar altında para toplamaları (okul müdürlerine para topladıkları için kızan bir toplum buna da kızmaktadır) gibi konulardan il ve ilçe müdürlüklerimiz ile okul müdürlüklerimiz bir an önce kurtulmalılar." ifadelerini kullandı.

Her türlü adaletsizlik ve hoşgörüsüzlükten uzak durulması gerektiğinin altını çizen Güllüoğlu, açıklamasında şunları dile getirdi: "Malatya Valiliği'nden ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ilçe müdürlüklerimizden, okul müdürlerimizden isteğimiz, toplumsal kardeşliğimizin her şeyden daha önemli olduğunun üzerinde durmalarıdır. Milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü adaletsizlikten ve de hoşgörüsüzlükten uzak durmalarıdır. Ülke toprak parçası ile sınırlı olmayıp yaşayanların huzur ve selametinin de önemli olduğu herkes tarafından hatırlanması gerekir. Dernek olarak Malatya'daki eğitim sorunlarının görüşüleceği yerel eğitim şurası yapılması son derece önemlidir. Biz şuna inanıyoruz; bilgi beş harften oluşuyor, fakat B harfini çıkarırsanız geriye ilgi kalır. İnsanımızın her kademede ilgiye, adalete, sevgiye, hoşgörüye, ahlaka, maneviyata, ihtiyacı vardır." CİHAN
31 Aralık 2015 16:12
DİĞER HABERLER