OİB, İTÜ Çekirdek işbirliğiyle projeleri sanayiye kazandıracak

BURSA (CİHAN)- Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), 'Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması'nda başarılı olacak projelerin sanayiye kazandırılabilmesi için İTÜ Çekirdek ile işbirliğine gitti.

OİB'in öncülüğünde ihracatçı birlikleri arasında ilk defa gerçekleştirilen bu işbirliğinin birçok sektöre örnek olması beklenirken, yarışmada başarılı olacak projeler de hayata geçme şansı bulacak.

OİB Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu, "Projeleri ortaya çıkarmak yetmiyor, onları hayata geçirmek için bir kuluçka dönemi gerekiyor. İTÜ Çekirdek bunu sağlayacak" dedi.

Yarışmaya katılacak tasarımcıların yoğun ilgisi nedeniyle proje teslim tarihinin 10 Nisan'a kadar uzatıldığını aktaran Burhanoğlu, tasarımcıların ilgisinin kendilerini umutlandırdığını söyledi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 4. düzenlenecek olan 'Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması' için yeni bir işbirliği başladı. İTÜ ARI Teknokent bünyesindeki İTÜ Çekirdek ile işbirliğine giren OİB, projelerin geliştirilmesi ve sanayiye aktarımı konusunda köprü görevi üstlenecek.

Türkiye'yi 2023 hedefine taşıyacak katma değeri yüksek ürünleri ortaya koyabilmek için birçok sektör tarafından organize edilen Ar-Ge proje yarışmalarında başarılı tasarımların hayata geçmesi, reel olarak pazara sunulmasında yaşanan sıkıntıları gören OİB, bunu aşabilmek için çok önemli ve örnek bir girişim başlattı. OİB, vizyonu ve sektördeki deneyimiyle İTÜ Çekirdek'in çalışmalarına destek olacak.

'Otomotiv Teknolojileri Kategorisi' ile projelerin gelişmesi için bu yıl uygun zemin hazırlamayı planlayan İTÜ Çekirdek, gelecek 10 yılda sektörün başta elektrik, elektronik, yazılım ve enerji üzerine odaklanarak öncelikle bu alanlardaki projelerin geliştirilmesine imkan sağlayacak. İşbirliğiyle OİB'in desteğini alan İTÜ Çekirdek, bu hedefine otomotiv endüstrisinin gücüyle ulaşacak.

İşbirliğini değerlendiren OİB Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda 'Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması' Yürütme Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, bugüne kadar yaptıkları yarışmalardan ödül alan projelerde ana ve yan sanayinin ilgisini çekmeyi ve hayata geçmeyi başaran sınırlı proje olduğuna dikkat çekti. Bu noktadan hareketle daha fazla projeye sanayinin kapısını açabilmek için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Burhanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Projeleri ortaya çıkarmak yetmiyor. Onları geliştirmek hayata geçirmek için bir kuluçka dönemi gerekiyor. İşte bu ihtiyacı tamamlamak üzere İTÜ Çekirdek ile işbirliği yapmaya karar verdik. Bu projenin katma değerli ürünlerin sanayimize kazandırılması misyonumuza çok önemli desteği olacağını düşünüyoruz. Burada başarılı olunduğu takdirde eko sistemin diğer bir halkası yatırımcı ayağı için de ayrıca işbirliği projeleri geliştireceğiz. Yarışmamıza olun ilgiden dolayı da tüm tasarımcılara teşekkür ediyoruz. Bu nedenle 3 Nisan'a kadar olan proje son teslim tarihini de 10 Nisan gününe kadar uzattık" diye konuştu.

İşbirliğinin otomotiv endüstrisinde teknoloji üretmek isteyenlere benzersiz fırsatlar sunacağını kaydeden Burhanoğlu, OİB olarak birçok sektör arasında ilk kez kendilerinin İTÜ Çekirdek ile işbirliği yaptıklarına dikkat çekti. Bu işbirliğinin diğer sektörlere de örnek olacağına inandığını vurgulayan Burhanoğlu, "İşbirliğimizden çıkacak başarılı projelerin hayata geçmesi, yabancı yatırımcının da ilgisini çekebilecek ve ülkemize yatırım için de yeni kapılar açabilecektir" dedi. CİHAN
07 Nisan 2015 13:41
DİĞER HABERLER