Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından, 2014 yıllı içerisinde bilimsel araştırma ve uluslararası yayınlarla OKÜ'ye katkı yapan akademisyenler için 'Akademik Teşvik Töreni' düzenlendi.
'Akademik Teşvik Töreninde OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, "Aramıza yeni katılan ve üniversitemizin bünyesinde bulunup da akademik kariyer yapan öğretim üyelerimizin, üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra araştırma, şehir ve sanayi ile bütünleşerek çeşitli projeleri gerçekleştirebileceğini ve katkı sağlayabileceklerini düşünüyorum" dedi.
Bilimsel yayınlar ve projeler üniversitemizin bilinirliğini artırırken akademik başarısı açısından da önemli olacağını ifade eden OKÜ Rektörü Büyükalaca, "Akademik yayınların çeşitli zamanlarda çeşitli vesilelerle tartışıldığına hepimiz şahit oluyoruz. Bu tartışmalardan birisi bu yayınların doğrudan topluma, şehrimize, ülkemize katkısı nedir sorusudur. Tabi bu tartışılması gereken bir konudur. Ama diğer yandan şehrimize ve ülkemize doğrudan katkı sağlayacak olan bu yayınların akademik kariyer hayatımızda çok fazla işe yaramadığını görüyoruz. Bu sebepten de indeksli dergilerde yer alan ayrı bir kategori oluştu. Bu kategori ile hocalarımıza akademik kariyerlerini sürdürmenin yanı sıra üniversitelerin, fakültelerin, bölümlerin sınıflandırılması sağlanıyor. İndeksli dergilerdeki yayınlar bu bakımdan önemli bir hal alıyor. Gerek indekslere giren gerekse girmeyen yayınlar gerçekleştiren bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu başarılı çalışmalarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.
'MÜNFERİT PROJELERİ DESTEKLİYORUZ'
Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, bilimsel yayınların temelini projelerin oluşturduğunu belirtip şunları söyledi: "Bu dönem içinde üniversitemizdeki öğretim üyelerimiz 6 proje ortaya koydu. Bu sayının daha da yukarılara çıkması için proje üretmeliyiz. Bu projelerin artması için üniversitemiz bir yönerge hazırladı. BAP üzerinden münferit projeleri destekleme kararı aldık. Belirli kıstaslar getirdik. Bu kıstaslardan en önemlisi bu projeleri üniversiteye sunabilmeleri için önce TÜBİTAK, SANTEZ gibi fonlama sunan kuruluşlara proje sunmayı şart koşuyoruz. Projenin geçmiş olmasını değil, projenin sunulmuş olmasını ve panele girecek düzeye gelmiş olmasını istiyoruz. Bunu yapmamızdaki amaç üniversitemiz tarafından üretilen projelerin sayısını arttırabilmektir." şeklinde konuştu. CİHAN